4 λόγοι υγείας που ιδρώνετε όταν είστε άνω των 40

Μήπως οι παλάμες είναι συνέχεια ιδρωμένες ή ξυπνάτε πάντα λουσμένες στον ιδρώτα;

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Εάν είστε άνω των 40 ετών και παρατηρείτε ότι οι παλάμες είναι συνέχεια ιδρωμένες ή ξυπνάτε πάντα λουσμένες στον ιδρώτα, θα μπορούσε να αποτελεί σημάδι ενός προβλήματος υγείας. Φυσικά μπορεί να σας περάσει από το μυαλό ότι βαδίζετε προς την εμμηνόπαυση, καθώς πολλές γυναίκες βιώνουν τέτοιες διακυμάνσεις στη δεκαετία των 40. Παρόλα αυτά δεν οφείλονται πάντα οι ορμόνες για τις εφιδρώσεις, υπάρχουν και άλλοι λόγοι.

1. Παρενέργειες από τα φάρμακα

Υπάρχει μια μεγάλη λίστα φαρμάκων που μπορεί να προκαλέσει εφίδρωση, όπως τα φάρμακα για την καρδιά, για την αρτηριακή πίεση και τα αντικαταθλιπτικά. Σύμφωνα με το National Center for Health Statistics το 23 % των γυναικών μεταξύ 40 και 50 ετών χρησιμοποιούν αντικαταθλιπτικά σε μεγαλύτερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη ηλικιακή ομάδα ανδρών και γυναικών. Και το 22% όλων των ανθρώπων που παίρνουν αντικαταθλιπτικά ιδρώνουν υπερβολικά. Εάν υποπτεύεστε ότι τα φάρμακά σας μπορεί να οφείλονται για τις εφιδρώσεις, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

2. Διαβήτης

Η υπογλυκαιμία είναι μια από τις πιο κοινές αιτίες της εφίδρωσης. Βέβαια δεν σημαίνει ότι έχετε σίγουρα διαβήτη. Αλλά αν είστε άνω των 40, έχετε πολλά κιλά και δεν ασκήστε, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος να εμφανίσετε διαβήτη τύπου 2.

Διαβάστε εδώ: Μπορεί η κατανάλωση αλκοόλ να μειώσει τον κίνδυνο για διαβήτη;

3. Υπερθυρεοειδισμός

Ο υπερθυρεοειδισμός επιταχύνει το μεταβολισμό και μπορεί να προκαλέσει απώλεια βάρους, ανώμαλο καρδιακό παλμό και υπερβολική εφίδρωση. Διαταραχές του θυρεοειδούς που ξεκινούν όταν οι γυναίκες είναι περίπου 40 ετών μπορούν να προκαλέσουν εμμηνοπαυσιακά συμπτώματα, όπως είναι η εφίδρωση τα βράδια. 

4. Διαταραχές του ύπνου

Η εφίδρωση είναι ένα κοινό σημάδι της άπνοιας του ύπνου, που προκαλεί την απόφραξη του αεραγωγού όταν κοιμάστε και επιβραδύνει - ή, σε σοβαρές περιπτώσεις, σταματάει για δευτερόλεπτα την αναπνοή. Ενώ η νόσος είναι πιο κοινή στους άνδρες από ότι στις γυναίκες, ο κίνδυνος στη γυναίκα αυξάνεται καθώς πλησιάζει στην εμμηνόπαυση. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΥΓΕΙΑ| ΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΗ| ΔΙΑΒΗΤΗΣ| ΓΥΝΑΙΚΑ| ΙΔΡΩΤΑΣ| ΕΦΙΔΡΩΣΗ| ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΥΠΝΟΥ
MORE FOR YOU