Πόσο πλαστικό περιέχει το νερό που πίνουμε;

Είναι η πρώτη φορά που μία μελέτη παρουσιάζει ένα τόσο ανησυχητικό στοιχείο, αλλά ακόμα υπάρχουν πολλά για να μάθουμε

Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017 Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2017

Περιέχει πλαστικό το νερό που πίνουμε; Την απάντηση στο ερώτημα επιχείρησε να δώσει μία έρευνα που διεξήγαγε η Orb Media, ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός και ενημερωτικός ιστότοπος που εδρεύει στην Ουάσιγκτον. Σε συνδυασμό με ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης και της Μινεσότα η έρευνα της Orb Media εντόπισε ίχνη ρινισμάτων πλαστικού στο πόσιμο νερό όλου του κόσμου. Και εφόσον υπάρχουν στο πόσιμο νερό κατά πάσα πιθανότατα υπάρχουν και σε τρόφιμα που προετοιμάζονται με (ή σε) νερό όπως στο ψωμί, τα ζυμαρικά, στις σούπες κ.ά. λένε οι ερευνητές.

 

«Είναι μία είδηση που θα έπρεπε να μας ανησυχήσει σοβαρά» σχολίασε στην εφημερίδα La Repubblica ο Μοχάμεντ Γιουνούς, οικονομολόγος και τραπεζίτης από το Μπανγκλαντές, κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης το 2006  για τη συμβολή του στη δημιουργία οικονομικών ευκαιριών για φτωχούς.

«Γνωρίζαμε ότι αυτό το πλαστικό επιστρέφει σε εμάς μέσω της διατροφικής αλυσίδας. Τώρα ανακαλύπτουμε ότι φτάνει και μέσω του πόσιμου νερού. Πρέπει να βρούμε μία λύση» λέει ο Γιουνούς, ο οποίος σκοπεύει να παρουσιάσει σύντομα ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώTags: ΝΕΡΟ| ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ| ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ| ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ| ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ| ΙΧΝΗ ΡΙΝΙΣΜΑΤΩΝ
MORE FOR YOU