Τα μυστικά του ύπνου: Ποιοι και γιατί κοιμούνται σαν πουλάκια

Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες, οι άνθρωποι που έχουν σκοπό στη ζωή τους, κοιμούνται τα βράδια σαν πουλάκια.

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Λένε ότι η καθαρή συνείδηση κάνει πιο απαλό το μαξιλάρι, σύμφωνα όμως με μια μια νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Sleep Science and Practice, το μυστικό του ύπνου κρύβεται σε κάτι για το οποίο αξίζει να σηκωθεί κανείς από το κρεβάτι την άλλη μέρα το πρωί.

 

Στην πρώτη έρευνα αυτού του είδους, γράφει η Telegraph,  Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το να έχει κανείς στόχους στη ζωή του μειώνει τα νυχτερινά προβλήματα και βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου. Παρόλο που όλοι οι συμμετέχοντες στη μελέτη ήταν ηλικιωμένοι, οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα ευρήματα είναι πιθανό να ισχύουν για άτομα όλων των ηλικιών, υποδηλώνοντας ότι το αν θα κοιμηθεί κάποιος καλά έχει ήδη αποφασιστεί πριν καν πάει στο κρεβάτι.
Είναι, επίσης γνωστό ότι τα προβλήματα της υγείας και του τρόπου ζωής επηρεάζουν τον ύπνο. Ανάμεσά τους περιλαμβάνονται η νόσος Alzheimer, οι καρδιακές παθήσεις, ο διαβήτης ακόμη και τα κρυολογήματα και η γρίπη, η παχυσαρκία, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και ζαχαρούχων ποτών, το κάπνισμα, η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, τα προβλήματα ψυχικής υγείας, το άγχος στην εργασία, οι εναλλασσόμενες βάρδιες, τα οικονομικά προβλήματα και οι μεγάλες μετακινήσεις. Οπότε η προσπάθεια για καλύτερο ύπνο θα μπορούσε να βοηθήσει και την υγεία γενικότερα. Διαβάστε τα επτάβήματα για έξυπνο ύπνο εδώTags: ΥΠΝΟΣ| ΑΫΠΝΙΑ| ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΝΟΣ| SLEEP SCIENCE AND PRACTICE| ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΣΑΝ ΠΟΥΛΑΚΙ
MORE FOR YOU