Καλύτερες για την καρδιά οι απογευματινές επεμβάσεις

Μπορεί οι χειρουργοί να ακονίζουν τα νυστέρια τους στις 6 το πρωί, όμως σε κάποιες επεμβάσεις η πιο κατάλληλη ώρα είναι άλλη.

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017 Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Οι επεμβάσεις καρδιάς θα πρέπει να γίνονται απογευματινές ώρες, διότι η καρδιά συντονίζεται με το βιολογικό ρολόι του ανθρώπου και τις απογευματινές ώρες είναι πιο «δυνατή», ισχυρίζονται ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Λιλ στη Γαλλία. Αυτό τουλάχιστον προέκυψε από τις πρώτες του είδους τους μελέτες. Αν τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν και από άλλες έρευνες, οι καρδιοχειρουργοί ενδεχομένως να αλλάξουν τα ωράρια των χειρουργείων τους.

 

Στις μελέτες που έγιναν με παρατηρήσεις στην έκβαση της επέμβασης καρδιολογικών ασθενών αλλά και ανάλυση καρδιακού ιστού σε ανθρώπους και σε ποντίκια, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ώρα του χειρουργείου διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της. Όταν γίνεται απόγευμα, υπάρχει καλύτερος συγχρονισμός της καρδιάς με το «ρολόι» του οργανισμού (τον κιρκάδιο ρυθμό), και έτσι υπάρχουν μικρότερες πιθανότητες επιπλοκών. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώTags: ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ| ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ| ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ| ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ| ΡΟΛΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
MORE FOR YOU