Μύθοι και αλήθειες που σπάνε τα ταμπού για την ινσουλίνη

Αν κάτι τρομάζει πολλούς ασθενείς με διαβήτη, είναι οι ενέσεις ινσουλίνης.

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

Οι μύθοι που έχουν κυκλοφορήσει από στόμα σε στόμα και με πιο συχνό παράγοντα τον φόβο για την έναρξης της θεραπείας με βελόνες, έχει γίνει αντικείμενο μελέτης από ειδικούς διαβητολόγους σε όλο τον κόσμο. Κι αυτό διότι το αποτέλεσμα των μύθων, είναι να προκαλούν φόβο για την έναρξη της θεραπείας στα περισσότερα άτομα με διαβήτη.

 

Δυστυχώς η καθυστερημένη έναρξη της θεραπείας σημαίνει ότι η ρύθμιση του σακχάρου δεν θα είναι η επιθυμητή και ότι ο ασθενής, πλέον, θα εμφανίσει και προβλήματα υγείας, ενδεχομένως επικίνδυνα ακόμη και για την ίδια του τη ζωή.

Αυτός είναι και ο λόγος που όχι μόνο η Ελληνική αλλά και η Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία  έχουν φροντίσει μέσα από αποδεδειγμένα επιστημονικά δεδομένα να απαντήσουν στους ασθενείς για το τι είναι αλήθεια και τι μύθος από όλα όσα ακούγονται για την ινσουλίνη και τον διαβήτη. Εμείς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, συγκεντρώσαμε τις 13 πιο συχνές αιτίες που κάνουν τους ανθρώπους με διαβήτη να έχουν τις ενστάσεις τους για την ινσουλίνη και τις απαντήσεις που δίνουν οι αρμόδιες ιατρικές εταιρείες μέσα από επιστημονικές έρευνες ετών. Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου εδώTags: ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ| ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΥΠΟΥ 1| ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ| ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΒΗΤΗ| ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ
MORE FOR YOU