Οι άνθρωποι που ζουν μέχρι τα 100 έχουν αυτό το κοινό χαρακτηριστικό

Αν θέλετε να ζήσετε μέχρι τα 100 σας τότε σας έχουμε το μυστικό.

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017
Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

Αν θέλετε να ζήσετε μέχρι τα 100 σας τότε σας έχουμε το μυστικό. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό International Psychogeriatrics , ανέλυσε τη ψυχική και σωματική υγεία 29 ηλικιωμένων χωρικών ηλικίας 90 έως 101 ετών στην περιοχή Cilento της Ιταλίας - περιοχή γνωστή για την επικράτηση των ατόμων άνω των 90 ετών. Οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν τυποποιημένα ερωτηματολόγια και συμμετείχαν σε συνεντεύξεις.

Αυτό που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση στους ερευνητές είναι ότι οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής παρόλο που ξεπερνάνε τα 90 χρόνια και οδεύουν στα 100, δεν έχουν ζήσει μια ήρεμη ζωή. Αντ αυτού έχουν αγωνιστεί και είναι πάντα έτοιμοι να κάνουν αλλαγές. Έχουν μεταναστεύσει, έχουν χάσει αγαπημένα τους πρόσωπα και παρόλα αυτά κατάφεραν να ξεπεράσουν όλα τους τα προβλήματα και να ζουν μέχρι τα βαθειά γεράματα.

Όμως τι κοινό έχουν οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού;

Τα κοινά τους χαρακτηριστικά ήταν η θετικότητα, οι στενοί δεσμοί με την οικογένεια και ότι όλοι είχαν ένα σκοπό στη ζωή τους. Επίσης παρόλο που δεν είχαν τόσο καλή σωματική υγεία, η ψυχολογία τους και η αυτοπεποίθησή τους ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα. Αν και έχουν γίνει πολλές μελέτες για πληθυσμούς γνωστούς για τη μακροζωία τους, όπως στην Ελλάδα, στην Ιαπωνία, στην Κόστα Ρίκα και στην Καλιφόρνια, όμως οι περισσότερες έχουν επικεντρωθεί στη γενετική, στη διατροφή και στη σωματική υγεία, και όχι στη ψυχολογία.

Διαβάστε εδώ:Τα κυριότερα συμπτώματα έλλειψης της βιταμίνης C

Οι ερευνητές τονίζουν πως μόνο η διατροφή δεν επαρκεί για να κατακτήσουμε τη μακροζωία, αλλά αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο, εάν θέλουμε να ζήσουμε μέχρι τα 100, είναι η θετική ψυχολογία και να βλέπουμε τα πράγματα με μια πιο αισιόδοξη ματιά. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΥΓΕΙΑ| ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ| ΔΙΑΤΡΟΦΗ| ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ| ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ
MORE FOR YOU