Τι πραγματικά συμβαίνει στο σώμα σας εάν δεν κοιμηθείτε ένα βράδυ

Έστω και ένα βράδυ αϋπνίας μπορεί να επηρεάσει το σώμα σας. Δείτε τι θα σας συμβεί.

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018

Η αϋπνία είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλούς ανθρώπους και που μπορεί να έχει αντίκτυπο στο σώμα. Από την άλλη μεριά ο ύπνος, η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση αποτελούν το θεμέλιο της καλής υγείας. Τι μπορεί όμως να συμβεί στο σώμα σας εάν δεν κοιμηθείτε ένα βράδυ;

Η έλλειψη ύπνου μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματος να καταπολεμάει τις ασθένειες. Άρα ακόμα και εάν δεν κοιμηθείτε ένα βράδυ, μπορεί την επόμενη μέρα να αρρωστήσετε. Μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχει μια αμοιβαία σχέση μεταξύ του ύπνου και του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Επηρεάζεται η λειτουργία του εγκεφάλου. Η απώλεια ύπνου μπορεί να μειώσει την ικανότητα της σκέψης και μνήμης. Ακόμη και ένα βράδυ αϋπνίας έχει αντίκτυπο στον τρόπο που σκέφτεστε την επόμενη μέρα.

Μειώνεται η σεξουαλική σας επιθυμία. Μια μελέτη που έγινε σε άντρες έδειξε ότι όσοι έμειναν ξύπνοι μια ολόκληρη ημέρα, παρουσίασαν μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης, με αποτέλεσμα να εμφανίσουν και χαμηλή σεξουαλική επιθυμία.

Διαβάστε εδώ: Αν θέλετε να χάσετε κιλά μην βάλετε αυτά τα υλικά στη σαλάτα σας

Αυξάνεται η όρεξη. Εάν δεν κοιμηθείτε ένα βράδυ θα καταναλώσετε περισσότερο φαγητό και θα πάρετε περιττές θερμίδες. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο που μελέτες έχουν δείξει πως όσοι κοιμούνται λιγότερο από 5 ώρες είναι πιο πιθανό να κερδίσουν κιλά και να είναι παχύσαρκοι. Ενώ εκείνοι που κοιμούνται 7 με 8 ώρες έχουν περισσότερη ενέργεια και διατηρούν πιο εύκολα ένα υγιές βάρος.

Συμπερασματικά ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Ο οργανισμός μας χρειάζεται 7 με 8 ώρες ύπνου ημερησίως προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας. Ενώ όταν στερούμαστε καλού ύπνου διαταράσσεται η ισορροπία της υγείας μας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Tags: ΥΓΕΙΑ| ΥΠΝΟΣ| ΚΙΛΑ| ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ| ΜΝΗΜΗ| ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ| ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΒΑΡΟΣ| ΑΫΠΝΙΑ
MORE FOR YOU