Πόσα κιλά μπορούμε να χάσουμε εάν είμαστε όρθιοι για πολλή ώρα

Εσείς γνωρίζετε ότι εάν απλά είστε όρθιοι καίτε θερμίδες;

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018
Σάββατο, 3 Μαρτίου 2018

Μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Προληπτικής Καρδιολογίας αποκαλύπτει πως όταν στέκεστε όρθιοι μπορείτε να χάσετε περισσότερα κιλά.

Στη μελέτη πήραν μέρος 1.184 άτομα και αποτελέσματα έδειξαν ότι όσοι ήταν για6 ώρες όρθιοι έκαψαν 54 θερμίδες, ενώ όσοι παρέμειναν καθιστοί δεν έκαψαν σχεδόν τίποτα. 

Το περίεργο στη συγκεκριμένη μελέτη ήταν πως οι άντρες έκαψαν πιο πολλές θερμίδες από τις γυναίκες, πιθανώς επειδή έχουν περισσότερη μυϊκή μάζα. Επίσης όπως ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης η στάση του σώματος δεν φαίνεται να έπαιξε σημαντικό ρόλο. Ενώ το γενικό συμπέρασμα είναι ότι το σώμα χρησιμοποιεί περισσότερους μύες για να μας κρατήσει όρθιους, οπότε χρειάζεται και περισσότερη ενέργεια.

Ωστόσο οι ερευνητές προειδοποιούν ότι δεν πρέπει να στηριχθείτε μόνο σε αυτό το γεγονός για να χάσετε βάρος. Και αυτό γιατί μπορεί να καταναλώνετε πολλές θερμίδες με αποτέλεσμα να αντισταθμίσετε τη διαφορά και να αρχίσετε να παίρνετε βάρος αντί να χάνετε. Σίγουρα η καθιστική ζωή επιφέρει κινδύνους για την υγεία, για αυτό και είναι σημαντικό να ασκούμαστε αλλά πάντα σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή, γιατί μόνο έτσι θα δούμε αποτέλεσμα.Tags: ΥΓΕΙΑ| ΚΙΛΑ| ΘΕΡΜΙΔΕΣ| ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΙΛΩΝ| ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ| ΟΡΘΙΑ ΘΕΣΗ
MORE FOR YOU