Είναι φυσιολογικό να έχετε τρίχες στις θηλές;

Αναλύουμε ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες.

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Κυριακή, 6 Μαΐου 2018
Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Αν κάθε φορά που βγαίνετε από το μπάνιο παρατηρείτε ότι έχετε τρίχες στις θηλές, πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είστε οι μόνες. Ως εκ τούτου είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλές γυναίκες.

Η τριχοφυΐα γύρω από την περιοχή της θηλής είναι συνήθως απολύτως φυσιολογικό και παρατηρείται σε ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών. Μάλιστα είναι πιο συχνό φαινόμενο σε μελαχρινές γυναίκες, με πιο σκούρο δέρμα, παρά σε ξανθες-ανοιχτόχρωμες. Ωστόσο αν παρατηρήσετε μια ξαφνική αύξηση τότε μπορεί να είναι ένδειξη ορμονικών διαταραχών, που κατά κύριο λόγο οφείλονται στην υπερβολική τεστοστερόνη. Επίσης η τριχοφυΐα μπορεί να οφείλεται στο σύνδρομο πολυκιστικών ωοθηκών, το οποίο είναι και αυτό αποτέλεσμα ορμονικής ανισορροπίας.  

Διαβάστε εδώ: Halle Berry: Η δίαιτα που έκανε και έχασε 10 κιλά σε ένα μήνα

Πώς να αφαιρέσετε, αν θέλετε, τις τρίχες από τις θηλές

Πολλές γυναίκες δεν νιώθουν άνετα με τις τρίχες στο στήθος τους και θέλουν να τις αφαιρέσουν. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να απομακρύνετε τις τρίχες όπως τις απομακρύνετε σε οποιοδήποτε άλλο ευαίσθητο σημείο του σώματός σας. Εάν όμως παρατηρήσετε κοκκινίλα ή πρήξιμο τότε συμβουλευτείτε το γιατρό σας ώστε να αποφύγετε τη λοίμωξη.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.Tags: ΥΓΕΙΑ| ΓΥΝΑΙΚΕΣ| ΟΡΜΟΝΕΣ| ΤΡΙΧΟΦΥΙΑ| ΤΡΙΧΕΣ| ΘΗΛΕΣ| ΣΤΗΘΟΣ
MORE FOR YOU