WELL BEING FITNESS

Ποιες ασκήσεις να αποφεύγετε αν κάνετε δίαιτα


26 Αυγούστου 2016

Το κλειδί για ένα υγιές σώμα  είναι η σωματική δραστηριότητα πάντα σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή. Όμως όλες έχουμε βρεθεί στο δίλημμα της επιλογής της άσκησης, που πρέπει να ακολουθήσουμε, για να χάσουμε αποτελεσματικά τα περιττά κιλά: «Να ξεκινήσω περπάτημα ή μήπως πρέπει να τρέξω μερικούς γύρους στο γήπεδο;» «Στο γυμναστήριο να κάνω βάρη ή αερόβια;» αυτές και άλλες απορίες περιτριγυρίζουν κατά καιρούς στο μυαλό μας.  Η τελική επιλογή είναι φυσικά δική σας, ανάλογα με το χρόνο και με τι σας ευχαριστεί περισσότερο. Παρόλα αυτά θα σας πω, όχι ποιες να κάνετε, αλλά ποιες ασκήσεις να αποφεύγετε, αν θέλετε να χάσετε βάρος.  Εδώ θέλω να τονίσω ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα και αν ακολουθείτε έχει θετικά αποτελέσματα όχι μόνο στο σώμα, αλλά και στην υγεία. Και φυσικά ενθαρρύνω όλους τους τύπους των ασκήσεων, αλλά αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος και θέλετε το ιδανικό αποτέλεσμα, αποφύγετε τις παρακάτω ασκήσεις.

CrossFit : Η νέα μόδα στο fitness, το CrossFit, πρόκειται για ένα ομαδικό πρόγραμμα γυμναστικής που αποτελείται από ασκήσεις ολυμπιακής άρσης βαρών, ενόργανης γυμναστικής, στίβου και κωπηλασίας, οι οποίες εναλλάσσονται συνέχεια μεταξύ τους. Εάν θέλετε να χάσετε κιλά τότε να αποφεύγετε το CrossFit, γιατί το πιο πιθανό είναι να μην έχετε τη δύναμη να εκτελέσετε σωστά και αποτελεσματικά αυτή την προπόνηση και φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού. Αρχίστε με πιο ήπιες ασκήσεις και με τον καιρό εντάξετε και το CrossFit στην προπόνηση σας.

Γιόγκα : Η γιόγκα έχει πάρα πολλά οφέλη, αλλά η απώλεια βάρους δεν είναι ένα από αυτά. Αν θέλετε να χάσετε γρήγορα κιλά και να τονώσετε το μεταβολισμό σας, η γιόγκα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για να το πετύχετε.

Ποδηλασία στο γυμναστήριο :  Η ποδηλασία είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θέλετε να χάσετε βάρος. Όμως πρέπει να είτε προσεκτικοί γιατί το δωμάτιο που βρίσκονται τα ποδήλατα μπορεί να είναι πολύ ζεστό και επίσης οι κινήσεις πολλές φορές γίνονται πολύ έντονες και μπορεί να μην αντέξετε, αν έχετε μόλις αρχίσει μια δίαιτα.

Καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις ή Cardio ασκήσεις : Αν θέλετε να χάσετε βάρος, η καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις από μόνες τους δεν είναι αποτελεσματικές. Μπορεί να καίτε πολλές θερμίδες, όμως αυτό ενδέχεται να σας οδηγήσει σε υπερκατανάλωση φαγητού. Επιπλέον αν κάνετε μόνο Cardio ασκήσεις, δεν βοηθάτε στην αύξηση της μυϊκής μάζας, η οποία τείνει να μειώνεται, όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους.

Παρόλα αυτά όλες οι ασκήσεις είναι ευεργετικές για την υγεία και για τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Στόχος σας πρέπει να είναι ο συνδυασμός της σωματικής δραστηριότητας και της ισορροπημένης διατροφής.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.