WELL BEING FITNESS

Νέα μελέτη έδειξε ότι η γυμναστική μπορεί να μας παχύνει


Τζουλιάννα Καρνέζη

30 Ιουλίου 2018

cathy-pham-479991-unsplash.jpg

Όλοι γνωρίζουμε ότι για να χάσουμε κιλά πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερες θερμίδες από όσες καίμε ενώ ταυτόχρονα πρέπει να ακολουθούμε μια σωματική δραστηριότητα. Όμως τι είναι πιο αποτελεσματικό η δίαιτα ή η άσκηση;

Για να λυθούν όλες οι απορίες έχουν γίνει διάφορες μελέτες. Αυτό που έχει όμως που έχει ενδιαφέρον είναι ότι οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Loyola ανακάλυψαν κάποιες ενδείξεις πως η σωματική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι όσο περισσότερο ασκήστε τόσο περισσότερο μπορεί να αυξηθεί η όρεξη σας. Η συγκεκριμένη μελέτη δεν είναι η πρώτη που οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα. Εδώ και χρόνια έχουν γίνει έρευνες και μερικές από αυτές έχουν δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα δεν οδηγεί αναγκαστικά σε απώλεια βάρους. Επίσης η επιστήμη επικεντρώνεται όλο και πιο πολύ στη διατροφή, δείχνοντας ότι ο νούμερο ένα υπεύθυνος της παχυσαρκίας δεν είναι η καθιστική ζωή, αλλά η κακή διατροφή.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα καταλάβετε ότι είστε εθισμένοι στην άσκηση

Παρόλα όμως τα παραπάνω είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η σωματική δραστηριότητα είναι ζωτικής σημασίας για τη βελτίωση της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Επίσης, οι ενδείξεις που υποδηλώνουν ότι η άσκηση μπορεί να αμβλύνει την αύξηση της παχυσαρκίας, είναι περιορισμένες. Όντας σωματικά δραστήριοι έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει στη πρόληψη πολλών νοσημάτων, στη βελτίωση της ψυχικής υγείας και στο προσδόκιμο ζωής. Τέλος, όσοι καταφέρνετε να γυμνάζεστε και παράλληλα να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή έχετε βρει το μυστικό της ευεξίας και της μακροζωίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.