Γιατί πολλά μοντέλα, όπως η Gisele, αγαπάνε την πυγμαχία

Μήπως έφτασε η στιγμή να τη δοκιμάσετε και εσείς;

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016
Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Πολλά μοντέλα έχουν αναρτήσει στα social media φωτογραφίες που καθιστούν σαφές ότι αγαπούν την πυγμαχία και η Gisele Bündchen δεν αποτελεί εξαίρεση. Το supermodel δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram στο οποίο έγραφε ότι είχε ένα φιλικό αγώνα με τον Ιάπωνα πυγμάχο Tateki Matsuda. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Gisele εμφανίζεται με γάντια της πυγμαχίας.

Όμως η Bündchen δεν είναι το μόνο μοντέλο που αγαπάει το συγκεκριμένο άθλημα αφού και άλλα μοντέλα όπως Adriana Lima , Karlie Kloss, Chanel Iman, και Joan Smalls είναι οπαδοί της πυγμαχίας. Η Gigi Hadid έχει δημοσιεύσει, επίσης, αρκετές φωτογραφίες και βίντεο στο Instagram όπου πυγμαχεί μαζί με τον προπονητή της. Όπως γίνεται αντιληπτό η πυγμαχία γίνεται όλο και πιο πολύ δημοφιλής. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Που οφείλεται στο ότι τα μοντέλα αγαπούν το συγκεκριμένο άθλημα; Ο γυμναστής και ιδρυτής ενός από τα μεγαλύτερα fitness studio, Doug Sklar, μας λύνει όλες τις απορίες.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Doug η πυγμαχία είναι ένα άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα, αφού απαιτεί από τους ασκούμενους να κινούνται συνέχεα, κάνοντας πολλαπλές κινήσεις όπως μπρος πίσω και δεξιά αριστερά. Εκτός όμως από αυτές τις κινήσεις, υπάρχουν και οι γροθιές, οι κάμψεις και οι κοιλιακοί, πολλοί κοιλιακοί. Κάθε χτύπημα γίνεται με όλο το σώμα. Η κίνηση ξεκινάει από τα πόδια, ακολουθεί η μέση και καταλήγει στο χέρι που κάνει την κίνηση.

Για να επιτευχθεί βέβαια αυτό χρειάζεται προπόνηση, αφού δε μπορεί να μάθει κάποιος από τη μία μέρα στην άλλη να κάνει σωστά τις κινήσεις. Όσο περισσότερο προπονείται όμως και ασχολείται με την τεχνική, τόσο βελτιώνεται. Και όσο βελτιώνεται, τόσο πιο καλά γυμνάζει ολόκληρο το σώμα. Και συνεχίζοντας ο Doug Sklar επισημαίνει ότι εκτός από την ενδυνάμωση, η πυγμαχία βελτιώνει επίσης τα αντανακλαστικά και την ευκινησία, διότι απαιτεί συντονισμό ματιού με χεριού. Όμως κυρίως στην αρχή πρέπει να έχετε πάντα μαζί τον προπονητή σας, διότι η πυγμαχία βασίζεται στην τεχνική και αν τη μάθετε λάθος, αυξάνεται ο κίνδυνος τραυματισμού. 

Τέλος, ίσως το πιο σημαντικό αλλά και υποτιμημένο όφελος της πυγμαχίας είναι η δυνατότητα που δίνει στον ασκούμενο να αποβάλει το άγχος, να αποσυμπιεστεί. Με ποιο τρόπο γίνεται; Είναι προφανές: Με το χτύπημα του σάκου. Αυτό και μόνο αρκεί για να αποβάλεις όλο το στρες της ημέρας. Το μόνο που έχει να κάνει ο ασκούμενος είναι να ξεσπάσει πάνω στο σάκο, δίνοντας όσο πιο πολλές και γρήγορες γροθιές μπορεί. Ίσως αυτή η ψυχολογική αποσυμπίεση είναι ο νούμερο ένα λόγος που όλα και πιο πολλά μοντέλα προτιμάνε την πυγμαχία από κάποιο άλλο άθλημα. Φορέστε και εσείς τα γάντια σας και ετοιμαστείτε να ξεσπάσετε στο σάκο, εκτινάσσοντας στα ύψη την ορμόνη ενδοφίρνη.

 Tags: ΑΣΚΗΣΕΙΣ| GISELE BUNDCHEN| ΜΟΝΤΕΛΑ
MORE FOR YOU