Γιατί είναι σημαντική η άσκηση μετά τα 30

Ο οργανισμός από την ηλικία των 30 αρχίζει να γίνεται όλο και πιο τεμπέλης.

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017
Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Τα τριάντα είναι τα πρώτα –άντα, είναι η πύλη προς τη μέση ηλικία. Μπορεί να μην το καταλάβετε αμέσως, όμως από αυτή την ηλικία και μετά, αλλάζουν πολλά και ένα από αυτά είναι και το σώμα μας. Έτσι λοιπόν η υιοθέτηση της σωματικής δραστηριότητας είναι σημαντική και τις περισσότερες φορές επιτακτική. Όσες έχετε πατήσει ή έχετε περάσει τα τριάντα είναι μια καλή στιγμή να ξεκινήσετε το γυμναστήριο.

Αυτή η όμορφη δεκαετία έχει τα καλά της έχει και τα αρνητικά της, όπως είναι τα πρώτα σημάδια της γήρανσης που ξεπροβάλλουν διστακτικά. Ίσως αρχίσετε να παίρνετε βάρος ή να νιώθετε κουρασμένες κάθε βράδυ που γυρνάτε σπίτι. Αυτή λοιπόν είναι η κατάλληλη ηλικία για να δημιουργήσετε και να υιοθετήσετε νέες συνήθειες που θα διαρκέσουν μια ζωή. Στόχος σας πρέπει να είναι η μυϊκή ενδυνάμωση και η διατήρηση ενός υγιούς σωματικούς βάρους. Ο συνδυασμός της αερόβιας άσκησης με τις προπονήσεις με βαράκια θα επιβραδύνει τη μείωση της οστικής και μυϊκής μάζας και την αύξηση του λιπώδους ιστού.

Τι γίνεται όμως με τις υποχρεώσεις που ενδεχομένως δεν σας αφήνουν ελεύθερο χρόνο; Οι περισσότερες γνωρίζετε για τα οφέλη της σωματικής δραστηριότητας, αλλά από τη στιγμή που μπαίνετε στα 30, είστε απασχολημένες με άλλα πράγματα, όπως είναι η καριέρα και η ανατροφή των παιδιών. Αν η άσκηση δεν είναι στις προτεραιότητες σας, τότε πρέπει σιγά σιγά να αρχίσετε να βάζετε νέους στόχους. Για αρχή βρείτε ένα άθλημα ή μια δραστηριότητα που σας ευχαριστεί, όπως είναι περίπατος με έναν φίλο και όσο περνάει ο καιρός αυξήστε την ένταση και τη διάρκεια. Επίσης, αθλήματα, όπως τένις, μπάσκετ, βόλεϊ, σκι, αναζωπυρώνουν τα διάθεση σας. Μη ξεχνάτε ότι, οι μύες σας είναι ικανοί και πιο εκρηκτικοί τώρα, από ό, τι  θα είναι αργότερα.

Η ζωή είναι γεμάτη από δικαιολογίες, αλλά η σωματική δραστηριότητα θα πρέπει να είναι ένα ουσιαστικό μέρος της ζωής σας. Κάνοντας άσκηση, θα σας βοηθήσει να μείνετε νέες και μέσα και έξω, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίστε τις επόμενες δεκαετίες με ένα αίσθημα αισιοδοξίας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ| ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ| ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ| ΑΘΛΗΜΑ| ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙO
MORE FOR YOU