Αυτές είναι οι κατάλληλες ασκήσεις για τις αρθρώσεις

Αποκτήστε ευέλικτες αρθρώσεις χωρίς προβλήματα.

Τζουλιάννα Καρνέζη
ΤΖΟΥΛΙΑΝΝΑ ΚΑΡΝΕΖΗ Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017
Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Αν έχετε πρόβλημα με τις αρθρώσεις ή αν δεν θέλετε να αποκτήσετε στο μέλλον είναι σημαντικό να εντάξετε τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή σας. Οι κατάλληλες ασκήσεις συμβάλουν ώστε να κρατήσετε τις αρθρώσεις ευέλικτες και ισχυρές και μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος με αποτέλεσμα να φύγει η μειωθεί η πίεση που προκαλεί πόνους στις αρθρώσεις σας. Κάθε κιλό που χάνετε αντιστοιχεί σε 4 κιλά πίεσης στα γόνατά σας και 6 κιλά στους γοφούς σας.  Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές έτσι ώστε να κρατήσετε τις αρθρώσεις σας δυνατές.

Κάντε ζέσταμα

Η προθέρμανση με απαλές κινήσεις, βοηθάει το σώμα ώστε να είναι έτοιμο για την προπόνηση. Απαλές ασκήσεις όπως σήκωμα των ώμων, κυκλικές κινήσεις χεριών και κάμψη προς τα δάχτυλα των ποδιών σας,  είναι κατάλληλες για προθέρμανση. Επαναλάβετε κάθε κίνηση 3-5 φορές. Θυμηθείτε, δεν πρέπει να υπάρχει πόνος κατά τη διάρκεια της  άσκησης.

Τεντωθείτε

Σταθείτε με την πλάτη σας ίσια και τα πόδια σας στο άνοιγμα των ώμων. Λυγίστε το αριστερό σας χέρι και φέρτε τον αγκώνα επάνω, έτσι ώστε να είναι στραμμένος προς το ταβάνι. Κρατήστε τον απαλά προς το κεφάλι για 15 έως 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια αλλάξτε τους αγκώνες. Επαναλάβετε 2 έως 4 φορές σε κάθε βραχίονα.

Ασκήσεις με βάρη

Κάντε ασκήσεις με βάρη, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε τους μύες που στηρίζουν τις αρθρώσεις σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βάρη για χέρια, ζώνες αντίστασης, ή ακόμα και ένα μπουκάλι νερό 1 λίτρου. Ξεκινήστε με βάρη, που μπορείτε να σηκώσετε και κάντε επαναλήψεις , χωρίς να καμπουριάζετε. Μιλήστε με έναν πιστοποιημένο προσωπικό γυμναστή, για να βοηθήσει στο σχεδιασμό ενός προγράμματος. 

Αυξήστε τη μυϊκή αντοχή

Η οικοδόμηση της μυϊκής δύναμης, ιδιαίτερα στα πόδια, είναι ένας καλός  τρόπος για τη διατήρηση υγιών αρθρώσεων. Δοκιμάστε ασκήσεις αντίστασης  που χρησιμοποιούν το βάρος του σώματος, ώστε  να ασκηθούν οι γοφοί  και τα πόδια σας. Κάντε τις 2-3 ημέρες την εβδομάδα.

Κάντε αερόβιες ασκήσεις χαμηλής έντασης

Οι αερόβιες ασκήσεις ενισχύουν τους μυς γύρω από τις αρθρώσεις, και βελτιώνουν την κυκλοφορία. Επίσης, βοηθάνε στον έλεγχο του βάρους,  με αποτέλεσμα να  διευκολύνεται η πίεση στους γοφούς, στα γόνατα και στους αστραγάλους. Επιλέξτε ασκήσεις χαμηλής έντασης, όπως το κολύμπι ή το ποδήλατο, που ασκούν λιγότερη πίεση στις αρθρώσεις, από τις δραστηριότητες υψηλής έντασης, όπως το τρέξιμο ή το kickboxing.

Να φοράτε προστατευτικό εξοπλισμό όταν ασκείστε. Ειδικά μαξιλάρια και αθλητικά παπούτσια προστατεύουν τα γόνατά σας από τραυματισμούς και μπορεί να μειώσουν την εμφάνιση προβλημάτων αργότερα στη ζωή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΥΓΕΙΑ| ΑΣΚΗΣΕΙΣ| ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ| ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ| ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ| ΜΥΙΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ
MORE FOR YOU