Ο Έλληνας που άνοιξε το πρώτο cheesecake μαγαζί στο Amsterdam

O Σπύρος Μαριάτος έχει γλυκάνει κόσμο! Και αυτή είναι η ιστορία του.

Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

To Cheesy Cakes είναι το πρώτο cheesecake μαγαζί του Άμστερνταμ. Βρίσκεται σε μια εμπορική παλιά γειτονία στο κέντρο της πόλης που κρατάει ακόμα την αίγλη της πόλης μακριά από μεγάλα εμπορικά. Εδώ μπορεί να βρει κανείς ένα στάνταρ μενού 5 βασικών γεύσεων, το οποίο εμπλουτίζεται με κάποια σπέσιαλ cheesecake, αλμυρά ή γλυκά, χρησιμοποιώντας μόνο αγνά υλικά και φρούτα εποχής . Το Cheesy Cake δεν είναι ούτε φούρνος, ούτε ζαχαροπλαστείο. Είναι μόνο για τους λάτρεις των cheesecake, όπως εμένα, ή αυτούς που θα ήθελαν να γίνουν. Στο μαγαζί υπάρχει επίσης μια μικρή ποικιλία από σοκολάτες και μαρμελάδες. Μπορείς να συνδυάσεις το κέικ σου με οργανικό τσάι, καθώς και με καφέ, ο όποιος είναι αποκλειστικά φτιαγμένος για να ταιριάζει με τα κέικ. 

 

Ζώντας στο Άμστερνταμ 10 χρόνια, η ιδέα του να δημιουργήσω το Cheesy Cake ξεκίνησε από το ότι δεν υπήρχε στην πόλη ένα μαγαζί που να ειδικεύεται μόνο σε ένα κέικ. Επειδή στις μέρες μας είναι πολύ διαδεδομένη η ιδέα των concept stores και το cheesecake είναι από τα πιο δημιουργικά και αγαπημένα μου κέικ αποφάσισα να φτιάξω αυτό το μαγαζί. Η εμπειρία μου στον χώρο της μαγειρικής υπήρξε απαραίτητη για να ολοκληρώσω με επιτυχία αυτό το project.

Για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα χρειάστηκε ένας χρόνο προετοιμασίας. Μιλάμε για πολλές δοκιμές των γλυκών με συναδέλφους και φίλους, ώστε να καταλήξουμε στο συγκεκριμένο μενού. Είναι αρκετά δύσκολο να χτίσεις ένα concept το οποίο να είναι αγαπητό στον κόσμο .Το μαγαζί δεν είναι καφετέρια ή εστιατόριο. Απευθύνεται σε συγκεκριμένη ομάδα κόσμου, πράγμα το οποίο μπορεί και να είναι περιοριστικό. Γι αυτό τον λόγο όλα τα γλυκά και το μενού έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένα. Αγωνία υπάρχει σε κάθε τι καινούργιο παρόλο που γνωρίζω και εργάζομαι στον χώρο. Ήταν πολύ ενθαρρυντικό για μένα που στον πρώτο μήνα λειτουργίας του Cheesy η μεγαλύτερη ολλανδική εφημερίδα (Het Parool) με ανέφερε με άρθρο της . Είναι πολύ νωρίς να  αναφέρω ιδιαιτέρες στιγμές του μαγαζιού, αλλά μπορώ να  πω ότι μια μέρα τα κέικ όλα έγιναν soldout και δεν είχα να πουλήσω τίποτα άλλο.

Ποτέ δεν είναι αργά να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και να τους δώσεις τη γεύση που εσύ θέλεις. 

 

Σπύρος ΜαριάτοςTags: ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ| ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ| CHEESECAKE| ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΑΤΟΣ| MYSTORY| CHEESY CAKE
MORE FOR YOU