WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

3 τρόποι για να ανακουφιστείτε από το στρες μέσα σε λίγα λεπτά


25 Ιουλίου 2018

eepeng-cheong-510341-unsplash.jpg

Το στρες έχει κατακλίσει τη ζωή μας. Και όχι μόνο άμεσα αλλά και έμμεσα, αφού καθημερινά ακούμε αλλά και διαβάζουμε δυσάρεστε ειδήσεις. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τις ζωές μας, να πάμε στη δουλειά μας και να φροντίσουμε την οικογένεια μας. Πρέπει λοιπόν να αποφορτιστούμε, προκειμένου να διαχειριστούμε όλη αυτή την ένταση. Γι αυτό παρακάτω θα σας δώσουμε 3 τρόπους για ανακουφιστείτε από στρες μέσα σε λίγα λεπτά.

Περπατήστε με οδηγό την αναπνοή σας. Τι σημαίνει αυτό; Εισπνεύστε, καθώς κάνετε τέσσερα βήματα μπροστά, μετά εκπνεύστε κάνοντας τα τέσσερα επόμενα. Επαναλάβετε τουλάχιστον για 3 λεπτά (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα). Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα δείτε ότι θα αισθάνεστε καλύτερα.

Διαβάστε εδώ: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε ψυχολογικά τους πληγέντες

Κάντε στρέτσινγκ στην καρέκλα. Καθίστε σε μια καρέκλα ακουμπώντας και τα δυο πόδια στο πάτωμα. Ακουμπήστε τα χέρια σας στα γόνατά σας. Πάρτε μια εκπνοή και έχοντας πάντα τα χέρια ακουμπισμένα στα γόνατα και καμπουριάστε την πλάτη σας. Στη συνέχεια, πάρτε μια εισπνοή, τεντώνοντας την πλάτη σας. Επαναλάβετε πέντε φορές την κίνηση μαζί με την εισπνοή-εκπνοή.

Κάντε έναν γρήγορο διαλογισμό. Προκειμένου να ξαναβρείτε την ισορροπία σας σε σώμα και πνεύμα, καθίστε στο πάτωμα σε μια άνετη θέση, έχοντας ίσια την πλάτη σας. Κλείστε κινητά τηλέφωνα, τηλεόραση και οτιδήποτε κάνει θόρυβο και σας αποσπά την προσοχή και επικεντρώστε το βλέμμα σας σε κάποιο αντικείμενο. Πάρτε μια εισπνοή για 3 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια εκπνεύστε απαλά, για τα 3 επόμενα δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία, για τουλάχιστον 3 λεπτά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.