WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Εσύ πόσο συχνά κάνεις τον απολογισμό σου;


30 Ιουλίου 2018

pete-bellis-310785-unsplash.jpg

Υπάρχει μια φράση η οποία πρεσβεύει ότι όλα τα πράγματα στη ζωή γίνονται για κάποιο λόγο και ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. Έστω ότι η παραπάνω φράση είναι αληθής η αιτία μιας ενέργειας (το γιατί συνέβη κάτι) είναι κάποιες φορές πολύ δύσκολο να εντοπιστεί όμως είναι ευκολότερο το να   δοθεί μια ερμηνεία στο αποτέλεσμα μιας πράξης. 

Καθημερινά μας συμβαίνουν πάρα πολλά πράγματα τα οποία έχουν επίδραση τόσο αυτά σε εμάς όσο και εμείς σε αυτά. Άνθρωποι εισέρχονται καθημερινά στη ζωή μας και μαζί τους κουβαλούν και αυτοί με τη σειρά τους τις δικές τους δράσεις και ενέργειες. Όμως άραγε έχεις σκεφτεί ποτέ «τι αποκόμισες από μια ενέργεια κάποιου άλλου προς εσένα ή από μια δική σου ενέργεια προς κάτι άλλο;»

Στη ζωή δεν μπορείς μόνο να παίρνεις αλλά επιβάλλεται και να δίνεις. Πράξεις -συναισθήματα -σκέψεις -συμπεριφορές όλα συγκαταλέγονται στις ανθρώπινες ενέργειες και κάθε φορά που δίνεις κάτι από αυτά κάτι ανάλογο σου επιστρέφεται.

Διαβάστε εδώ: Η ώρα που γεννηθήκατε μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σας

Το να το ερμηνεύσεις και να αναλογιστείς πιο είναι το αποτέλεσμα μιας ενέργειας και το τι κέρδισες ή το τι έμαθες από αυτή χαρακτηρίζεται ως  μια πολύ μεγάλη κίνηση ωριμότητας. Το να κάνεις  έναν απολογισμό κατά διαστήματα στη ζωή σου μπορεί να σε ωφελήσει τόσο στο να γίνει ξεκάθαρο σε εσένα τι πρέπει να διορθώσεις και τι όχι, τι έκανες σωστά και τι δεν έκανες, τι κέρδισες και τι έχασες,  ακόμη και στο να κατανοήσεις την πρόοδο σου σε πολλά και διαφορετικά θέματα.

Ένας απολογισμός προδιαθέτει και κάποια αποθέματα αντοχής καθώς επίσης και το τέλος μιας κατάστασης. Με τις κατάλληλες αντοχές λοιπόν έτσι ώστε να εντοπιστούν και τα καλά και τα άσχημα που αποκόμισες μπορούν να τεθούν νέες βάσεις οι οποίες θα είναι πιο γερές και περισσότερο ουσιαστικές για να ξεκινήσεις κάτι αντίστοιχο στην υπόλοιπη ζωή σου.

Κάνε λοιπόν κι εσύ τον απολογισμό σου. Μάζεψε όλα τα θετικά και τα αρνητικά και δώσε ένα αποτέλεσμα με θετικό πρόσημο το οποίο θα σε ωθήσει να προχωρήσεις παρακάτω.

Από την Ειρήνη Ιγνατιου

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.