WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Γιατί έχεις μόνο μια ζωή


8 Αυγούστου 2018

nadi-whatisdelirium-313214-unsplash.jpg

Η παραπάνω φράση τις περισσότερες φορές καταφέρνει να επιδρά θετικά στις ζωές των ανθρώπων διότι καταφέρνει να κάνει αισθητό το νόημα της. Άλλες φορές όμως η επίδραση της δεν είναι και τόσο έντονη καθώς πολλοί πιστεύουν πως αν και είναι- μια η ζωή- ο χρόνος είναι αρκετός έτσι ώστε να κάνουν ότι ακριβώς θελήσουν.

Ο χρόνος όμως περνάει και μαζί με αυτόν περνούν άνθρωποι και στιγμές. Στιγμές ασήμαντες αλλά και πολύ σημαντικές. Περνούν στιγμές λύπης- χαράς -ενθουσιασμού -δυστυχίας- ευτυχίας- τρέλας που σταδιακά καταφέρνουν να εξελίξουν και να διαμορφώσουν τον άνθρωπο.

Μέσα από αυτές τις στιγμές όμως ο άνθρωπος αρχίζει να συνειδητοποιεί και να επιλέγει το δικό του μονοπάτι. Ξεκινά να φαντάζεται πως θα ήθελε να είναι το πλαίσιο και το σκηνικό για τον δικό του δρόμο και με μικρά σταθερά βήματα βάζει τις πρώτες βάσεις για να τον διαμορφώσει όπως ακριβώς επιθυμεί.

Επειδή λοιπόν έχεις μόνο μια ζωή τι θα έλεγες να προσπαθείς από σήμερα λίγο παραπάνω για πράγματα που πραγματικά επιθυμείς. Καμιά φορά οι συνθήκες σε αυτόν τον κόσμο είναι αρκετά δύσκολες έτσι ώστε να μπορέσει να εδραιωθεί και να καλλιεργηθεί το θέλω ενός ανθρώπου. Η ζωή όμως όπως ήδη έχεις καταλάβει είναι μόνο μια και τα θέλω σου είναι επίσης μοναδικά.

Διαβάστε εδώ: Η ώρα που γεννηθήκατε μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την προσωπικότητά σας

Αναλογίσου μια σου καθημερινότητα και προσπάθησε να εντοπίσεις σε ποια σημεία οι επιθυμίες σου περιορίζονται δεν γίνονται αποδεκτές ή καταπιέζονται. Δες πότε ένα όνειρο σου μια αισιόδοξη σκέψη  σου η έστω μια χαρούμενη και όμορφη μέρα σου μετατρέπεται στο αντίθετο. Μπορεί να αλλάζει λόγω δύσκολων συνθηκών που αξίζει να επιμένεις γιατί δεν θα είναι για πάντα δύσκολες. Μπορεί να αλλάζει λόγω αστάθμητων παραγόντων αλλά ίσως και να αλλάζει διότι κάποιοι δεν έχουν τα ίδια όνειρα με εσένα η την ίδια οπτική γωνία που έχεις εσύ.

Το να βρεθεί κάποιος μπροστά σου και να καταρρίψει ωμά αυτό που εσύ ονειρεύεσαι και θέλεις να κάνεις είναι το μόνο εύκολο. Όμως μόνο αν το θελήσεις εσύ θα πάψεις να ονειρεύεσαι και μόνο αν το θελήσεις εσύ μπορείς να πάψεις να κάνεις κάτι ή και το αντίστροφο.

Όλοι οι άνθρωποι σε αυτόν τον πλανήτη δεν έχουν τα ίδια όνειρα και δυστυχώς το να υπάρχει μια εύκολη κριτική από όλους και για όλα είναι γεγονός.

Αν έχεις θέληση και όνειρα είσαι ζωντανός. Υπάρχεις και μπορείς τόσο να δημιουργήσεις όσο και να ανακαλύψεις. Έχεις μόνο μια ζωή. Τι λες; Αξίζει να δεις τι μπορεί να συμβεί αν προσπαθήσεις για τα πράγματα που θέλεις;

Από την Ειρήνη Ιγνατιου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.