WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Εσύ άραγε κάνεις όνειρα;


27 Αυγούστου 2018

photo-1518643798397-74f38f1644c6.jpg

Πολλές φορές οι άνθρωποι έχουν την τάση να συνδέουν τα όνειρα (δηλαδή τους απραγματοποίητους στόχους) με την παιδική τους ηλικία και όχι με την ενήλικη ζωή τους. Η ανεμελιά, η ξεγνοιασιά καθώς επίσης και η μεγάλη θέληση για την ανακάλυψη του κόσμου τροφοδοτούν την δημιουργία των ονείρων στις νεότερες ηλικίες. Καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει τείνει να ξεχνά τα όνειρα του ή να τα περιορίζει, είτε ακόμη να πιστεύει πως δεν είναι καιρός πλέον για όνειρα.

Η σκληρή και συγχρόνως απαιτητική καθημερινότητα έχει την ικανότητα να τρομάζει μερικές φορές τους ανθρώπους και να επισκιάζει τις ελπίδες, τη θέληση και τα όνειρα τους.

Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού αντιμετωπίζει τα όνειρα συνήθως από την λάθος οπτική γωνία. Τα αντιμετωπίζει συνήθως ως κάτι άπιαστο, ακατόρθωτο, φανταστικό, είτε απλά ως κάτι το ελπιδοφόρο.

Κάτι το οποίο θα βοηθούσε αρκετά ώστε να ξανά βάλεις τα όνειρα στη ζωή σου, είναι απλά το να αντικαταστήσεις τη λέξη «όνειρο» με τη λέξη «στόχος».

Με αυτήν και μόνο την απλή αντικατάσταση των λέξεων θα διαπιστώσεις πως τα όνειρα είναι κάτι το ρεαλιστικό. Είναι κάτι το οποίο μπορεί να λάβει χώρα αρκεί να μην βγάλεις και να μην χάσεις τα όνειρα από το οπτικό σου πεδίο έως ότου επιτευχθούν.

Τα όνειρα είναι ένας τρόπος να εκφράζεις τη θέληση, τον δυναμισμό και την αποφασιστικότητα σου για ζωή. Είναι ένας τρόπος για να κινητοποιήσε συνεχώς και να μην μένεις στάσιμος. Έχοντας ένα όνειρο - έναν στόχο, τοποθετείς την βάση έτσι ώστε να συμβεί κάτι καινούριο και την ίδια στιγμή κάτι μοναδικό στον κόσμο. Εν συνεχεία- παρατηρείς- προσπαθείς -κυνηγάς- θέλεις -ζεις.

Με τα όνειρα - στόχους, κάνεις μικρά μικρά ταξίδια καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής σου. Κάποια θα φτάσουν στον προορισμό τους και θα εκπληρωθούν. Άλλα όχι. Αυτό που είναι σίγουρο όμως, είναι ότι μέσα από κάθε ταξίδι των στόχων σου εσύ δε θα είσαι ποτέ μα ποτέ ο ίδιος. Θα εξελίσσεσαι κάθε στιγμή. Θα έχεις την ικανότητα να ανακαλύπτεις τόσο τον εαυτό σου όσο και πράγματα τα οποία δεν τόλμησες καν να φανταστείς.

Τα όνειρα δεν είναι μόνο εκεί για να μας δίνουν ελπίδα αλλά για να σου δηλώσουν ξεκάθαρα ότι από τη στιγμή που τα φανταστικές και τα ενσωμάτωσες στη σκέψη σου έκανες ήδη το πρώτο βήμα έτσι ώστε να μπορέσεις να τα πραγματοποιήσεις.

Κάθισε λοιπόν και σκέψου. Θυμήσου τα όνειρα σου. Δημιούργησε τα ξανά αν τα άφησες για λίγο πίσω ή κανε νέα με καινούρια δεδομένα. Ονειρεψου και κανε τα όνειρα σου πραγματικότητα.

Τι λες; Αξίζει να κάνεις πράξη αυτό που θέλεις πραγματικά;

 

Από την Ειρήνη Ιγνατίου

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.