WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

5 πράγματα στα οποία δεν πρέπει ποτέ να είσαι απούσα


1 Οκτωβρίου 2019

5 πράγματα στα οποία δεν πρέπει ποτέ να είσαι απούσα

Σίγουρα έχεις πολλά πράγματα που θέλεις να κάνεις αλλά δεν βρίσκεις τον χρόνο. Η ζωή τρέχει σε γρήγορους ρυθμούς και εξαιτίας της πίεσης της καθημερινότητας, ξεχνάς τα πιο σημαντικά που θα έπρεπε να σε ενδιαφέρουν. Μέχρι που μια ημέρα ξυπνάς και το έχεις μετανιώσει.

Μην κάθεσαι να περιμένεις να έρθουν όλα από μόνα τους, αλλά άδραξε την ευκαιρία και γίνε πιο ενεργή. Μην είσαι απλός θεατής της ίδιας της ζωής. Έχεις μια ζωή με πολλές στιγμές στις οποίες δεν πρέπει ποτέ να είσαι απούσα. Με αφορμή τη νέα καμπάνια της Always #MinEisaiApousa ας δούμε μερικές από αυτές.

5. Μην είσαι απούσα από τον έρωτα…

Βγες, χόρεψε, διασκέδασε με τον έρωτα της ζωής σου, κάν’ τα όλα στον υπέρτατο βαθμό, δεν υπάρχουν όρια στον έρωτα. Φώναξε δυνατά το σ αγαπώ… Η ζωή είναι για τους τολμηρούς κι ο έρωτας για τους γενναίους.

4. Μην είσαι απούσα από τη φιλία…

Οι φίλοι αποτελούν ένα πολύτιμο κομμάτι της ζωής μας. Είναι εκείνοι που βρίσκονται κοντά μας τόσο στις όμορφες στιγμές όσο και σε πιο δύσκολες καταστάσεις. Είναι εκεί, δίπλα μας για να μας δώσουν συμβουλές, δύναμη και θάρρος. Όμως να θυμάσαι πως η φιλία έχει ανάγκη την παρουσία σου, γιατί οι φίλοι δεν θα παραμείνουν εκεί για πάντα. Το να έχεις μια φιλία τώρα, δεν σημαίνει ότι θα την έχεις και αύριο. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Εάν δεν την εκτιμήσεις μπορεί να τη χάσεις. Χρειάζεται να αφιερώνεις χρόνο με τους φίλους σου…

3. Μην είσαι απούσα από τους στόχους σου…

Καθημερινά είναι σημαντικό να θέτεις στόχους για να δίνεις στον εαυτό σου τη δυνατότητα να γίνει καλύτερος άνθρωπος και να εξελιχθεί. Οι στόχοι που θα θέσεις θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις το πλάνο που θες για το μέλλον σου και να ανοίξεις τον δρόμο προς την επιτυχία.

2. Μην είσαι απούσα από τις εμπειρίες…

Αν δεν γίνεις συλλέκτρια εμπειριών, δεν θα κατανοήσεις πολλά πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή και θα μπορέσεις να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Πήγαινε ταξίδια, γνώρισε ανθρώπους, μάθε για νέα πράγματα και πάνω από όλα φρόντισε τον εαυτό σου.

1. #MinEisaiApousa, από το σχολείο…

Η μόρφωση δεν είναι ζήτημα γνώσης, είναι ζήτημα ζωής. Η εκπαίδευση είναι πολύ σημαντική, αλλά και απαραίτητη, αφού ο κάθε άνθρωπος τη χρειάζεται. Η στοιχειώδης μόρφωση είναι διαβατήριο ζωής, γιατί όσα σου προσφέρει είναι ανεκτίμητα. Χωρίς αυτό το διαβατήριο οι πόρτες του μέλλοντος παραμένουν κλειστές, καθώς δεν σου δίνεται η δυνατότητα να ανακαλύψεις τα μυστικά της ζωής.

Είναι λοιπόν σημαντικό να #MinEisaiApousa από τα μαθήματα, γιατί αυτά είναι που θα σε προετοιμάσουν για να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Άλλωστε η ζωή του ανθρώπου θυμίζει μια πυραμίδα, όπου στην αρχή βάζεις γερές βάσεις και στη συνέχεια προσπαθείς να φτάσεις στην κορυφή.

Φαντάσου λοιπόν κάποιες κοπέλες να χάνουν ημέρες από το σχολείο και μαζί με αυτές να χάνουν μαθήματα, να χάνουν πολύτιμες στιγμές από τις δραστηριότητες με τους συμμαθητές και τους φίλους τους. Γιατί συμβαίνει κάπου δίπλα μας και δεν έχουμε ιδέα. Κι όμως στις ημέρες μας υπάρχουν κορίτσια που δεν πηγαίνουν στο σχολείο κατά τη διάρκεια της περιόδου τους, γιατί η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να αγοράσουν προϊόντα προσωπικής υγιεινής. Και τελικά αυτό που εσύ το νομίζεις αυτονόητο, κάποια κορίτσια δεν το έχουν, χάνοντας την ευκαιρία να αποκτήσουν το πιο απαραίτητο εφόδιο: τη μόρφωση.

Μάλιστα ύστερα από την έρευνα που διενήργησε η MRB για την Always, αποκαλύφθηκε πως πάνω από 10.000 κορίτσια στην Ελλάδα εκτιμάται πως έχουν χάσει το σχολείο κατά την διάρκεια της περιόδου τους, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας να αγοράσουν προϊόντα προσωπικής υγιεινής.

Η υποστήριξη των κοριτσιών και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους κατά την διάρκεια της εφηβείας είναι ένας σκοπός που υπηρετεί έμπρακτα η Always παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα. Η καμπάνια #MinEisaiApousa ξεπέρασε τον αρχικό της στόχο, δωρίζοντας περισσότερα από 880.000 προϊόντα γυναικείας υγιεινής σε περισσότερα από 5.200 κορίτσια στην περιοχή της Αττικής, της Βόρειας Ελλάδας, της Κορίνθου, του Αγρινίου και του Μεσολογγίου. Η καμπάνια συνεχίζεται από τους μήνες Αύγουστο έως Οκτώβριο του 2019 με δεύτερο κύμα δωρεών.

Η Always και η Ένωση «Μαζί για τα Παιδί» στοχεύουν να προσφέρουν ξανά πάνω από 860.000 προϊόντα γυναικείας υγιεινής έτσι ώστε να καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες περισσότερων από 5.000 κοριτσιών στην Ελλάδα, που τα χρειάζονται για την επόμενη σχολική χρονιά.

Γνωστή για την ενεργό στήριξή της στην ενδυνάμωση των γυναικών, η Ζέτα δήλωσε ότι «η επίτευξη του στόχου της καμπάνιας αποτελεί κίνητρο για μένα να συνεχίσω και να μπορέσω να διαδώσω το μήνυμα της. Κανένα κορίτσι δεν αξίζει να στερηθεί την χαρά που φέρνει το σχολείο, πέρα από την εκπαίδευση. Οι φιλίες, οι εμπειρίες και οι δραστηριότητες είναι πηγές αυτοπεποίθησης και ένα μέρος για να ανακαλύψει τις ικανότητες του ώστε να γίνει αυτό που ονειρεύεται κάποιος. Πρέπει όλοι να στηρίξουμε και να συνεισφέρουμε, ώστε να διασφαλίσουμε ότι κανένα κορίτσι δεν θα στερηθεί τις ευκαιρίες που αξίζει».

Ο στόχος εκπληρώνεται χάρη στη συμμετοχή και την στήριξη των καταναλωτών και των ανθρώπων που αγκαλιάζουν την πρωτοβουλία αυτή. Ο τρόπος για να συμβάλει κάποιος στην καμπάνια #MinEisaiApousa είναι μέσω του ακόλουθου μηχανισμού που χωρίζεται σε δύο σκέλη:

Μέχρι τις 17 Οκτώβρη:

  • Ανεβάζοντας μια φωτογραφία με τους αγαπημένους σου φίλους με το hashtag #MinEisaiApousa δωρίζουμε μία επιπλέον σερβιέτα στα κορίτσια που έχουν ανάγκη γιατί το σχολείο είναι κάτι περισσότερο από εκπαίδευση, είναι και φιλία!
  • Επιλέγοντας ένα διπλό πακέτο Always. Με κάθε αγορά, βοηθάμε τα κορίτσια που έχουν ανάγκη να μην χάσουν το σχολείο κατά την διάρκεια της περιόδου.

Οι Eλληνίδες influencers στηρίζουν ήδη την εκστρατεία:

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.