WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Το απλό κόλπο που θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα (ακόμη και στον καύσωνα)


JTeam

3 Σεπτεμβρίου 2022

Το απλό κόλπο που θα σας βοηθήσει να κοιμάστε καλύτερα (ακόμη και στον καύσωνα)
pexels
Η επαρκής ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας, μας κρατάει σε ενέργεια αλλά το να πίνουμε νερό πριν τον ύπνο μπορεί να φανεί εξαιρετικά ευεργετικό για την ποιότητά του

Οι ημέρες με καύσωνα εξελίσσονται σε εφιάλτη τα βράδια, στην προσπάθειά μας να κοιμηθούμε. Στριφογυρνάμε στο κρεβάτι, αλλάζουμε πλευρό, ιδρώνουμε και πάλι από την αρχή.

Οι επιστήμονες και συγκεκριμένα το Sleep Foundation έχουν τη λύση για να κοιμόμαστε καλά όλες τις ημέρες του χρόνου, ακόμη και όταν οι θερμοκρασίες δυσκολεύουν την κατάσταση. Ένα ποτήρι νερό πριν πέσουμε για ύπνο μπορεί να είναι σωτήριο, σύμφωνα με την επιστήμη καθώς η κατανάλωσή του κάθε βράδυ οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα ύπνου και περισσότερη ενυδάτωση το πρωί.

Τα οφέλη είναι πολλά γενικότερα και το κυριότερο είναι ότι βελτιώνει την ψυχολογία μας ενώ ρυθμίζει τα επίπεδα ντοπαμίνης και σεροτονίνης του σώματός μας. Αναφορικά με το πώς βελτιώνει τον ύπνο, βοηθάει στο να διατηρήσουμε το σώμα μας ενυδατωμένο, κάτι που αποτρέπει τους πονοκεφάλους και συμβάλλει στο να κοιμόμαστε περισσότερο.

Η νυχτερινή ενυδάτωση πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι σημαντική και τον χειμώνα καθώς αν έχουμε συμπτώματα κρυολογήματος όπως πονόλαιμο ή βουλωμένη μύτη, μας βοηθάει να απολαύσουμε έναν καλό και ποιοτικό ύπνο.

Η έλλειψη νερού μας κάνει να νιώθουμε κούραση, ενώ ακόμη και η κατά 2% μείωση των επιπέδων νερού στο σώμα, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Ωστόσο, μπορεί να μας κάνει να θέλουμε συνέχεια τουαλέτα. Η νυκτουρία σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν διαταράσσει απλώς τον ύπνο, αλλά μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας, από τη μείωση της μνήμης και της συγκέντρωσης μέχρι την πρόκληση ακόμη μεγαλύτερης στέρησης ύπνου.

Η λύση φυσικά είναι το μέτρο προκειμένου να απολαμβάνουμε έναν ποιοτικό ύπνο χωρίς να τον καταστρέφουμε με συχνές διακοπές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.