WELL BEING ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

IQ τεστ: Το συντομότερο τεστ IQ στον κόσμο, δείχνει αν είσαι πιο έξυπνος από το 80% του πληθυσμού


JTeam

31 Οκτωβρίου 2023

IQ τεστ: Το συντομότερο τεστ IQ στον κόσμο, δείχνει αν είσαι πιο έξυπνος από το 80% του πληθυσμού
Δημιουργήθηκε από καθηγητή του MIT, και αποτελείται μόνο από τρεις ερωτήσεις

Το Γνωστικό Τεστ Αντανάκλασης (CRT), που συχνά χαρακτηρίζεται ως το συντομότερο τεστ IQ στον κόσμο, έχει κερδίσει πολύ μεγάλη προσοχή στο διαδίκτυο. Αυτό το σύντομο τεστ IQ, που αποτελείται από μόνο τρεις ερωτήσεις, ισχυρίζεται ότι αν το ολοκληρώσετε, έχετε υψηλότερη νοημοσύνη από το 80% του πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα δημιουργήθηκε το 2005 από τον πρώην καθηγητή του MIT Σέιν Φρέντερικ, ο οποίος διδάσκει στο Πρίνστον. Σε ένα βίντεο του TikTok, ο @_notjustjosh προχώρησε στην παρουσίαση των τριών φαινομενικά απλών αλλά δύσκολων ερωτήσεων, που έχουν προβληματίσει πολλούς χρήστες. Το τεστ CRT IQ αποτελείται αυτές τις τρεις ερωτήσεις:

  • Η πρώτη ερώτηση έχει ως εξής: "Ένα ρόπαλο και μια μπάλα κοστίζουν ένα δολάριο και 1,10 $ συνολικά. Το ρόπαλο κοστίζει 1 $ περισσότερο από την μπάλα. Πόσο κοστίζει η μπάλα;" Αν και μπορεί να φαίνεται απλό, είναι γνωστό ότι μπερδεύει τους ανθρώπους.
  • Προχωρώντας στη δεύτερη ερώτηση: "Αν χρειάζονται πέντε μηχανές πέντε λεπτά για να φτιάξουν πέντε γραφικά στοιχεία, πόσο χρόνο χρειάζονται 100 μηχανές για να φτιάξουν 100 γραφικά στοιχεία;" Αυτή η ερώτηση αμφισβητεί την ικανότητά σας να συλλογίζεστε τη σχέση μεταξύ του αριθμού των μηχανών και του χρόνου που απαιτείται για την παραγωγή γραφικών στοιχείων.
  • Η τρίτη ερώτηση περιλαμβάνει επίσης αριθμούς: "Σε μια λίμνη, υπάρχει ένα νούφαρο. Κάθε μέρα, το νούφαρο διπλασιάζεται σε μέγεθος. Εάν χρειάζονται 48 ημέρες για να καλύψει ολόκληρη τη λίμνη, πόσος χρόνος χρειάζεται για το νούφαρο να καλύψει τη μισή λίμνη;». Αυτή η ερώτηση ελέγχει την κατανόησή σας για την εκθετική ανάπτυξη.

Ο χρήστης του TikTok Nathan Kennedy, ο οποίος λέει το @newmoneynate, γνωστός για τις οικονομικές του συμβουλές, αποκάλυψε τελικά τις πολυαναμενόμενες απαντήσεις στη δοκιμή CRT σε ένα βίντεο και παρείχε λεπτομερείς εξηγήσεις για κάθε ερώτηση.

@_notjustjosh Are you smarter than 80% of the population? #iq #test #intellegence #smart ♬ Roxanne - Instrumental - Califa Azul

Οι σωστές απαντήσεις στο τεστ ΙQ

  • H σωστή απάντηση στην πρώτη ερώτηση είναι 0,05 $, όχι 0,10 $ όπως πολλοί μαντεύουν αρχικά. Η παγίδα έγκειται στην υπόθεση ότι η μπάλα κοστίζει 0,10 $ λιγότερο από το ρόπαλο, κάτι που θα οδηγούσε σε λάθος υπολογισμό.
  • Για τη δεύτερη ερώτηση, ο καθηγητής επιβεβαιώνει ότι 100 μηχανές θα παρήγαγαν 100 γραφικά στοιχεία σε 5 λεπτά.
    Κάθε μηχάνημα διατηρεί την ίδια αποτελεσματικότητα παραγωγής ενός γραφικού στοιχείου σε 5 λεπτά, επομένως η ταυτόχρονη εργασία 100 μηχανών σε 100 γραφικά στοιχεία έχει ως αποτέλεσμα το ίδιο χρονικό πλαίσιο.
  • Σχετικά με την τρίτη ερώτηση, ο καθηγητής διευκρινίζει ότι θα χρειαζόταν 47 ημέρες.
    Εάν το νούφαρο διπλασιάζεται κάθε μέρα προς τα εμπρός, θα μειωνόταν κατά το ήμισυ σε μέγεθος προς τα πίσω. Έτσι, την ημέρα 47, η λίμνη είναι μισογεμάτη. Η σύγχυση προέρχεται από το μοτίβο του διπλασιασμού κάθε μέρα, με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι η μισή λίμνη θα καλύπτεται στο μισό χρόνο που χρειάζεται για να καλύψει ολόκληρη τη λίμνη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS