4 κόλπα διαχείρισης θυμού που θα σας ηρεμήσουν στο λεπτό

Μήπως νιώθετε συχνά το αίμα σας να βράζει;

Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017 Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Τι είναι αυτό που κάνει το αίμα σας να βράζει; Ίσως είναι το αφεντικό σας που κάθε φορά έχει όλο και περισσότερες απαιτήσεις ή ένας συνάδελφος που θέλει να έχει πάντα δίκιο. Όλοι οι άνθρωποι φτάνουν κάποτε στα όρια τους και θέλουν κάπου να ξεσπάσουν. Και η έκρηξη μπορεί να πυροδοτηθεί από κάτι άνευ σημασίας, όπως όταν το φλιτζάνι του καφέ πέφτει πάνω σας και καταστρέφει όλη την υπόλοιπη ημέρα.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να ελέγχετε τα συναισθήματα σας. Μια αγενής συμπεριφορά από ένα συνάδελφό σας μπορεί να κάνει τις φλέβες στο μέτωπο σας να πεταχτούν. Προτού όμως θυμώσετε και χαλάσετε την ημέρα σας, μάθετε πώς να διαχειρίζεστε το θυμό σας και να παραμένετε ήρεμοι στις δύσκολες καταστάσεις.

  1. Αρχίστε να ακούτε πραγματικά τους άλλους 

Εάν μάθετε να επικοινωνείτε και να ακούτε αυτό που οι γύρω σας έχουν να σας πουν, ίσως μπορέσετε να οικοδομήσετε καλύτερες σχέσεις. Και εκεί που ο άλλος σας νευρίαζε με το παραμικρό, ενδέχεται να αρχίσετε αν όχι να τον συμπαθείτε, τουλάχιστον να τον ανέχεστε χωρίς να σας κάνει τα νεύρα τσατάλια.  

  1. Πάρτε βαθιές ανάσες

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι βαθιές ανάσες βοηθάνε να χαλαρώσετε. Όταν νιώθετε τον εαυτό σας αναστατωμένο, επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Αρχίστε να αναπνέετε βαθιά από το διάφραγμα και σκεφτείτε κάτι θετικό. Αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και θα μειώσει τα συναισθήματα θυμού. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι τα έχετε όλα υπό έλεγχο.

  1. Βρείτε μια διέξοδο

Όταν νιώθετε οργή εστιάζεστε σε όλα όσα σας αναστατώνουν και έτσι η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Αν όμως βρείτε μια διέξοδο, όπως να κάνετε μια βόλτα, ο θυμός θα ξεθυμάνει πολύ πιο εύκολα. Έτσι κάθε φορά που θέλετε να ηρεμίσετε πηγαίνετε για τρέξιμο, γιόγκα, διαβάστε ένα βιβλίο ή απλά βγείτε έξω να περπατήσετε. Για να βρείτε λύση στα προβλήματα, θα πρέπει πρώτα να καθαρίσετε το μυαλό σας.

  1. Μάθετε να συγχωρείτε

Η συγχώρεση απαιτεί μεγάλη προσπάθεια, παρόλα αυτά κάποιες φορές είναι ευεργετική. Επιλέγοντας να συγχωρήσετε αφήνετε πίσω όλα τα αρνητικά που σας βασανίζουν και δεν νιώθετε θυμό ή πόνο. Η συγχώρεση πολλές φορές μας βοηθάει να προχωρήσουμε μπροστά και να νιώσουμε ελεύθεροι. Tags: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ| ΘΥΜΟΣ
MORE FOR YOU