6 πράγματα που δεν πρέπει να πείτε σε μια γυναίκα χωρίς παιδιά

Επειδή κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στη ζωή του άλλου, καλό είναι να προσέχετε όλα όσα λέτε.

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017 Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Αν μια γυναίκα έχει αποφασίσει να κάνει ή όχι παιδιά είναι δικής της απόφαση. Παρόλα αυτά ακόμα και στις μέρες μας υπάρχουν εκείνοι που εκφράζουν έντονα την άποψη τους όταν δουν μια γυναίκα που δεν έχει οικογένεια, ακόμα και αν δεν τη γνωρίζουν καλά. Υπάρχουν επίσης και εκείνοι που ενώ δεν εκφράζουν άποψη, έχουν το βλέμμα του οίκτου. Επειδή όμως κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι συμβαίνει στη ζωή του άλλου, σας παρουσιάζουμε όλα όσα δεν πρέπει να πείτε σε μια γυναίκα που δεν έχει παιδιά.

 

  1. «Γιατί δεν έχεις παιδιά;»

Σίγουρα μπορεί να νιώθετε άνετα να κάνετε αυτή την ερώτηση στη φίλη σας που σας έχει εκμυστηρευτεί προσωπικές της λεπτομέρειες, αλλά αν δεν γνωρίζετε καλά την άλλη καλό είναι να μη θέτετε τέτοιου είδους ερωτήματα. Να θυμάστε ότι η συγκεκριμένη απορία, μπορεί να φέρει στην επιφάνεια λυπηρές απαντήσεις και άσκημες αναμνήσεις.

  1. «Κάποτε θα το μετανιώσεις που δεν έκανες παιδιά»

Υπάρχουν άνθρωποι που μετανιώνουν για πολλά που έκαναν ή που δεν έκαναν και δεν αφορούν τα παιδιά. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν μετανιώνουν για τίποτα και αν γυρνούσαν το χρόνο πίσω θα έπαιρναν πάλι τις ίδιες αποφάσεις. Άρα καλύτερα να αποφεύγετε τους σχολιασμούς τέτοιου είδους.

  1. «Έχεις δοκιμάσει να κάνεις παιδιά;»

Αυτή η ερώτηση μπορεί να φαίνεται αλλά και να είναι καλοπροαίρετη, όμως θέτει υπό συζήτηση ένα πολύ λεπτό θέμα, που είναι η γονιμότητα. Αν δεν γνωρίζετε καλά την άλλη γυναίκα καλό είναι να μην κάνετε τη συγκεκριμένη ερώτηση. Από την άλλη μεριά εάν ξέρετε ότι προσπαθεί να μείνει έγκυος, το μόνο που οφείλεται να κάνετε είναι να την ενθαρρύνετε και να τη στηρίξετε.

  1. «Αν δεν έχεις παιδιά ποιος θα σε φροντίσει όταν μεγαλώσεις»

Πώς είστε τόσο σίγουρες ότι τα δικά σας παιδιά θα σας φροντίσουν; Εξάλλου δεν αποκτάει κάποιος παιδί με σκοπό να γίνει υπηρέτης του όταν μεγαλώσει. Η αγάπη του γονιού είναι ανιδιοτελής.

  1. «Θα αλλάξεις γνώμη όταν γνωρίσεις τον κατάλληλο άντρα»

Ξέρετε πόσες γυναίκες έγιναν μαμάδες και μετά αποφάσισαν να χωρίσουν; Κι όμως μέχρι εκείνη τη στιγμή νόμιζαν ότι είχαν βρει τον κατάλληλο άντρα για να γίνει πατέρας. Και αν επίσης δεν βρω ποτέ τον κατάλληλο δεν θα κάνω ποτέ παιδιά;

  1. «Χάνεις ένα από τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή»

Καμία γυναίκα δεν επιλέγει να μην κάνει παιδιά επειδή θέλει να ασχολείται με τα ρούχα και τα μαλλιά, αντί να αγοράζει κούνιες και πάνες. Προφανώς το επέλεξε μετά από ώριμη σκέψη, επειδή νιώθει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που απολαμβάνει και που θα απολαύσει στο μέλλον που θα της δώσουν νόημα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ| ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ| ΠΑΙΔΙΑ| ΓΥΝΑΙΚΑ
MORE FOR YOU