Με ποιο τρόπο τα χρώματα επηρεάζουν τις αποφάσεις μας

Διαλέξτε την κατάλληλη απόχρωση που ταιριάζει στην περίσταση και βγείτε κερδισμένοι.

Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017

Εκτός από τα μάτια, τα χρώματα είναι και αυτά ο καθρέφτης της ψυχής. Συνήθως επιλέγουμε να φορέσουμε αποχρώσεις που αντιπροσωπεύουν τη διάθεση μας τη δεδομένη στιγμή. Όμως η επιρροή των χρωμάτων δεν σταματάει μόνο στο πώς νιώθουμε, αφού έχουν τη δύναμη να προκαλέσουν συμπεριφορές και αλλάξουν συνήθειες. Δείτε ποια χρώματα χρειάζεστε για να περάσετε το μήνυμα που θέλετε.

Το μπλε που πολεμάει τα περιττά κιλά. Αν κάνετε δίαιτα το καλύτερο χρώμα είναι το μπλε. Αγοράζοντας πιάτα και μαχαιροπήρουνα με αυτό το χρώμα καταναλώνετε λιγότερη ποσότητα φαγητού. Αυτό συμβαίνει γιατί πριν πολλά χρόνια όταν ο άνθρωπος δεν γνώριζε ποιες τροφές είναι επικίνδυνες, απέφευγε αυτές που είχαν μπλε χρώμα διότι τις θεωρούσε δηλητηριώδεις.  

Το μαύρο και το άσπρο τα μινιμαλιστικά. Το μαύρο εκπέμπει δυναμισμό και μπορεί κάποιος να το εκλάβει ως επίθεση ή να δημιουργήσει την εικόνα του απόμακρου. Το άσπρο εκπέμπει καθαρότητα και αγνότητα και μπορεί αν έχει ηρεμιστική δράση αλλά συγχρόνως και επιβλητική.

Κόκκινο το ελκυστικό. Ναι το κόκκινο χρώμα δεν έχει χάσει την αίγλη του, συνεχίζει να είναι πρώτο στις επιλογές των ανδρών όταν αφορά την έλξη προς το άλλο φύλο. Αυτό συμβαίνει γιατί ο εγκέφαλος μας το έχει συνδυάσει με έννοιες όπως είναι ο δυναμισμός και ο ερεθισμός.

Κίτρινο υπέρ της συγκέντρωσης. Τα αγαπημένα μας post-it δεν έχουν τυχαία κίτρινο χρώμα. Έρευνες έχουν δείξει πως βελτιώνει τη συγκέντρωση και ξυπνάει τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.

Το πράσινο που μας χαλαρώνει. Είναι ένα χρώμα που έχει χαλαρωτικές ιδιότητες αφού το συνδυάζουμε με τη φύση και την απόδραση.

Το ροζ που μας ηρεμεί. Αν θέλετε να επικρατεί ηρεμία στο σπίτι, βάψτε τους τοίχους ροζ και πνεύμα και σώμα θα χαλαρώσουν. Το ροζ θεωρείται επίσης ένα πολύ ελκυστικό χρώμα για το μάτι, για αυτό χρησιμοποιείται συχνά σε διαφημιστικές καμπάνιες.Tags: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ| ΧΡΩΜΑ| ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ| ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
MORE FOR YOU