Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν μας κυριεύει το άγχος

Όλοι μας έχουμε ευχηθεί να εξαφανιστούμε όταν βιώνουμε άγχος για κάποιο γεγονός.

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017

Πόσες φορές έχετε ευχηθεί όταν βιώνετε άγχος για κάποιο γεγονός, να μπορούσατε να εξαφανιστείτε; Οι καταστάσεις της ζωής που μας αγχώνουν είναι πάρα πολλές και διαφορετικές ανάλογα με την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου αλλά και με το βαθμό δυσκολίας. Το συναίσθημα όμως παραμένει το ίδιο για όλους.

Το άγχος εκτός από τα σωματικά συμπτώματα όπως εφίδρωση, ο κόμπος στο στομάχι, το κόμπιασμα στην ομιλία και το τρέμουλο προκαλεί επίσης και διανοητική σύγχυση. Το άτομο που βιώνει άγχος συνήθως δεν μπορεί να σκεφτεί ξεκάθαρα και να συγκεντρωθεί και το μόνο που επιθυμεί είναι να απομακρυνθεί από το δυσάρεστο γεγονός. Όμως η φυγή δεν είναι πάντα ο σωστός τρόπος. Για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να περάσεις μέσα από αυτό και όχι να το προσπεράσεις.

Διαβάστε εδώ: Η ψυχοθεραπεύτρια μας εξηγεί πώς θα ξεπεράσουμε τις φοβίες

Το άγχος επίσης προκαλεί αρνητικές σκέψεις. Δεν θα καταφέρω να πάρω προαγωγή, δεν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στα καινούρια μου καθήκοντα. Για να περιορίσετε τις αρνητικές σκέψεις και να ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, πρέπει να μειώσετε την ανασφάλεια που νιώθετε για το τι θα συμβεί στο μέλλον. Γιατί όταν μένετε ανοιχτοί σε όλα τα πιθανά σενάρια, επιτυχία ή αποτυχία, τότε έχετε καταφέρει να ελέγξετε και το άγχος σας. Tags: ΑΓΧΟΣ| ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ| ΣΤΡΕΣ| ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ| ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
MORE FOR YOU