Το πρώτο πράγμα που βλέπετε σε αυτή την εικόνα δείχνει τους κρυμμένους σας φόβους

Το καλύτερο ψυχολογικό τεστ.

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017 Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017

Η Μαρία Κάλλας φοβόταν μήπως γίνει ρεζίλη στη σκηνή. Ο Δημήτρης Χορν έτρεμε τα αεροπλάνα. Ο φόβος δεν κάνει διακρίσεις. Το μυαλό αποθηκεύει αναμνήσεις, εμπειρίες, δεξιότητες και εικόνες του παρελθόντος, με αποτέλεσμα οι φόβοι να βρίσκονται στο ασυνείδητο και να βγαίνουν προς την επιφάνεια τη στιγμή που δεν το περιμένουμε. Αν θέλετε να ανακαλύψετε τους κρυμμένους σας φόβους, δείτε την παρακάτω εικόνα και να σκεφτείτε τι είναι αυτό που βλέπετε με την πρώτη ματιά.

 

Κάμπια. Αν το πρώτο πράγμα που παρατηρήσατε ήταν η κάμπια, τότε πιο πιθανό είναι να φοβάστε τα φαντάσματα και τα πνεύματα. Επίσης δεν σας αρέσουν οι ταινίες θρίλερ γιατί μετά δεν μπορείτε να κοιμηθείτε το βράδυ.

Πεταλούδα. Εάν είδατε την πεταλούδα αυτό σημαίνει ότι υποσυνείδητα φοβάστε την προδοσία. Ίσως ο συγκεκριμένος φόβος οφείλεται σε προηγούμενες εμπειρίες σας, όπου μπορεί να σας είχε προσδώσει ένας φίλος σας ή ο σύντροφός σας.

Διαβάστε εδώ: Τι να κάνετε εάν ο σύντροφός σας έχει κατάθλιψη

Μαχαίρι. Το μαχαίρι δηλώνει ότι φοβάστε τις ασθένειες. Μπορεί να σκέφτεστε συχνά το θάνατο ή να φοβάστε κάποια σοβαρή ασθένεια.

Μήλο. Αν το πρώτο που είδατε ήταν το μήλο, τότε υποσυνείδητα φοβάστε μη χάσετε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο. Μπορεί να έχετε βιώσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν και να μην θέλετε να το ξαναπεράσετε.

Όλοι άνθρωποι φοβόμαστε κάποια πράγματα, αλλά δεν πρέπει να τα σκεφτόμαστε συνέχεια και να τα αφήσουμε να κατακλύσουν τη ζωή μας. Το να ζούμε χωρίς φόβο δεν σημαίνει ότι έχουμε άγνοια κινδύνου, σημαίνει ότι έχουμε μάθει να αξιολογούμε το φόβο και ότι δεν ορίζει αυτός τη ζωή μας. Έτσι στόχος πρέπει να είναι, όχι να μη φοβόμαστε, αλλά να μη μας κρατάει πίσω ο φόβος μας.

Tags: ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ| ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ| ΦΟΒΙΕΣ| ΜΗΛΟ| ΦΟΒΟΣ| ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ| ΕΙΚΟΝΑ
MORE FOR YOU