WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Έξυπνοι τρόποι που σας εξασφαλίζουν "χρόνο"


17 Φεβρουαρίου 2014

Έχετε νιώσει το αίσθημα πως πια δεν έχετε χρόνο ούτε για να σκεφτείτε; Η μία μέρα διαδέχεται την άλλη χωρίς να το καταλαβαίνετε.

Σαν να είστε σε τροχιά, όπως η Sandra Bullock στο "Gravity". Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα απλά γυρνάτε γύρω-γύρω και κοιτάτε τη ζωή σαν "θέα". Χαμένοι εντελώς. Κι όμως, όσο υπερβολικό κι ακραίο αν σας φαίνεται το παράδειγμα συμβαίνει σε αρκετό κόσμο στις μέρες μας. Όχι μόνο δεν έχουν χρόνο να σκεφτούν ουσιαστικά αλλά πολύ έχουν "καεί" από τις πολλές σκέψεις. Ωστόσο, όπως έχουμε πει πολλές φορές η  αλλαγή γίνεται μόνο από εμάς και γι' εμάς. Εμείς πάντα έχουμε το δικαίωμα επιλογής ακόμα κι αν νομίζουμε πως οδηγούμαστε σε αδιέξοδο. Για το λόγο αυτό σας προτείνουμε μερικές λύσεις για να εξασφαλίσετε χρόνο για σας. Χρόνο που θα μπορέσετε να αξιοποιήσετε σωστά.

  • Πρωινό: Ναι, είναι δύσκολο το πρωινό ξύπνημα ειδικά όταν πέφτεις αργά στο κρεβάτι μετά από μία δύσκολη μέρα. Κι όμως, το πρωινό όχι μόνο είναι το πιο σημαντικό γεύμα της μέρας, είναι και μια ευκαιρία για προσωπικό χρόνο. Ξυπνήστε μίση ώρα νωρίτερα από τα παιδιά ή από τη συνηθισμένη ώρα που έχετε συνηθίσει να ξυπνάτε. Κάντε ένα ντους και μετά πάρτε το πρωινό σας. Ήρεμες χωρίς άγχος. Απολαύστε την μέρα, διαβάστε τα νέα, ακούστε μουσική και πείτε τον καφέ σας σαν να έχει παγώσει ο χρόνος εκεί. Εμείς θα προτείναμε να κάνετε και μερικές ασκήσεις που θα σας δώσουν ευεξία αλλά το αφήνουμε σ' εσάς αυτό. Τι θα κερδίσετε από το πρωινό αυτό; Αρχικά, η συναισθηματική σας ένταση έχει πέσει. Το μυαλό δείχνει να έχει ξεμπλοκάρει. Οι νέες πληροφορίες που θα πάρετε διαβάζοντας κάτι ή ακούγοντας ράδιο, μπορεί να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης. Εξάλλου η έμπνευση έρχεται απ΄τα πιο περίεργα πράγματα. Θα ξεκινήσετε την μέρα σας με ενέργεια και δύναμη.
  • Οργάνωση: Όλοι μας έχουμε απίστευτο άγχος. Μην επεκταθούμε στα προβλήματα που δημιουργεί και την έξαρση των αυτοάνοσων νοσημάτων, ας δούμε πως μπορούμε να το μειώσουμε. Κάνοντας τη ζωή μας πιο εύκολη. Το κλειδί είναι η οργάνωση. Οργανώνουμε το σπίτι όσο πιο απλά γίνεται. Χωρίς πολλά αντικείμενα, έπιπλα, πράγματα τα όποια μας κουράζουν και μας δημιουργούν σύγχυση. Ας γίνουμε οπαδοί του μινιμαλισμού δεν είναι κακό. Που μας βοηθά; Στο να εστιάζουμε καλύτερα στην ουσία. Στην καθημερινότητά μας δεχόμαστε αρκετά ερεθίσματα και πολύ πληροφορία. Αυτό μας κουράζει. Το σπίτι μας λοιπόν όταν είναι ήρεμο και οργανωμένο μας βοηθά να ρίξουμε την ένταση και να αποφορτιστούμε. Με αποτέλεσμα να βρίσκουμε χρόνο να οργανώσουμε ακόμη και τις σκέψεις μας.
  • Να δημιουργούμε διαλείμματα. Τα έχουμε ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό να γυρνάμε στον εαυτό μας και να λέμε "Ξεκουράσου", "Κλείσε τα μάτια σου και μην κάνεις τίποτα", "Ηρέμησε, πάρε τον χρόνο σου". Αν δεν το κάνουμε οι σύγχρονοι ρυθμοί μας αποδιοργανώνουν και μας απορρυθμίζουν με κίνδυνο "να χάσουμε την μπάλα" πιο εκλαϊκευμένα αλλά από αυτό ακριβώς κινδυνεύουμε.
  • Αλλάξτε τη ρουτίνα σας. Γεμίστε το πρόγραμμα σας. Μην βαλτώνεται μόνοι σας. Βάλτε την άσκηση στο πρόγραμμα σας. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε κάποια σωματική άσκηση. Οι ενδορφίνες που φωνάζουν οι ειδικοί συνεχώς είναι ουσίες εκείνες που βοηθούν να νιώθετε ευτυχισμένοι. Τα νοσοκομεία και τα κέντρα ψυχικής υγείας έχουν γεμίσει με άτομα που παθαίνουν κρίσεις πανικού και κατάθλιψη. Όλα αυτά οφείλονται ως προς ένα μέρος τόσο στο άγχος, όσο και στην έλλειψη της κίνησης.
  • Επικοινωνήστε. Ανταλλάξτε πληροφορίες. Βγείτε με άτομα που έχουν να σας προσφέρουν κάτι. Αλλάζοντας παραστάσεις και εικόνες έχετε την ευκαιρία να τις αξιοποιήσετε κάπου στη ζωή σας.

Όσο δύσκολη και αν έχει γίνει η ζωή μας πια, είναι στο χέρι μας να αναπτύξουμε άμυνες και τρόπους επιβίωσης. Δείτε το όσο μια νέα πρόκληση. Βγείτε από την τροχιά, μην περιμένετε να συμβεί κάτι για να σας βγάλει. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.