Γιατί οι αλλαγές έχουν μόνο θετικό πρόσημο;

Αυτός που θέλει να είναι σταθερά ευτυχισμένος πρέπει να αλλάζει συχνά.

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015 Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2015

Το πρώτο πράγμα που μπορούμε να διδαχθούμε από τη φύση είναι η αλλαγή κι είναι εύκολο να το συνειδητοποιήσει κανείς από τη διαδοχή της νύχτας με τη μέρα, τις μεταβολές που έχει ο καιρός μέρα με τη μέρα, εποχή με την εποχή. Η αλλαγή είναι συνώνυμη της φυσικής πορείας της ζωής μιάς και ό,τι μένει στάσιμο, βαλτώνει, δεν εξελίσσεται και στο τέλος το μόνο κέρδος που μένει είναι η ψευδαίσθηση της ασφάλειας.

Είναι λογικό να είμαστε διστακτικοί ενώπιον μιας αλλαγής, μικρής ή μεγάλης στη ζωή μας. Η επιφυλακτικότητα ως αντίδραση είναι φυσιολογική. Όμως ίσως η λύση σε πολλά κακοφορμισμένα ζητήματα μας να είναι η αλλαγή και μάλιστα με αποφασιστικό τρόπο για να οδηγηθούμε σε νέα  δεδομένα και να απαγκιστρωθούμε από προβλήματα που πηγάζουν από τη ραστώνη.

Το ρίσκο και η αλλαγή ακόμη κι όταν δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, ανακινούν τις καταστάσεις και ξαναμοιράζουν τράπουλες σε παρτίδες που θα ήταν χαμένες από χέρι. Τις περισσότερες φορές στη ζωή, οι αλλαγές συμβαίνουν εξαιτίας εξωτερικών παραγόντων και η προσωπική επιρροή του καθενός πάνω στις εξελίξεις είναι περιορισμένη. Η προσαρμοστικότητα και ο τρόπος διαχείρισης μας δίνουν τη δυνατότητα να επωφεληθούμε τα μέγιστα.

Οι πολύ δύσκολες καταστάσεις φέρνουν και μεγάλες αλλαγές, έγραψε ο Ευριπίδης καθιστώντας σαφή μια τεράστια αλήθεια. Όσο πιο δύσκολη είναι μια κατάσταση τόσο που δραστικά μέτρα απαιτεί. Αν δεν είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό που ζούμε, είναι αποκλειστικά και μόνο στο χέρι μας να το αλλάξουμε. Μια κουραστική σχέση, μια δουλειά που έχει γίνει πλέον διεκπεραιωτική ή ένα σπίτι που δεν μας αρέσει αλλά το έχουμε συνηθίσει είναι μερικά από τα ζητήματα που ίσως μας ταλαιπωρούν. Δοκιμάστε τον εαυτό σας, την ευελιξία του και τη διάθεση για περιπέτεια.Tags: ΑΛΛΑΓΗ
MORE FOR YOU