Πώς οι selfies καταστρέφουν μια σχέση

Ας το παραδεχτούμε οι περισσότεροι είμαστε εθισμένοι στις selfies.

Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017 Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

Ζούμε σε μια εποχή που θέλουμε να μοιραζόμαστε τα πάντα με τους διαδικτυακούς μας φίλους. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που οι seslfies είναι το φαινόμενο των καιρών και κατακλύζουν τα social media. Ορισμένοι βέβαια το παρακάνουν και τραβάνε συνέχεια selfies. Και εδώ έρχεται μια νέα μελέτη για να μας επισημάνει πως η εμμονή να φωτογραφίζουμε τον εαυτό μας μπορεί να καταστρέψει τη σχέση μας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης μελέτησαν 305 ενήλικες κατά τη διάρκεια μιας περιόδου δυο ετών και τους έθεσαν ερωτήσεις για το ρόλο των social media στη ζωή τους και στις σχέσεις τους με το αντίθετο φύλο. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι το επίπεδο ζήλειας μεταξύ των ζευγαριών ήταν αυξημένο όταν ο ένας από τους δυο ή και οι δυο είχαν αναρτήσει πολλές selfies στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Η μελέτη διαπίστωσε επίσης πως οι άνθρωποι που τραβάνε πολλές selfies, έχουν μεγαλύτερη τάση προς το ναρκισσισμό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένταση στη σχέση του με το έτερο ήμισυ που μπορεί να μην αντέξει άλλο την αυξανόμενη αυταρέσκεια τους.

Από την άλλη μεριά οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι όταν κάποιος ζηλεύει το σύντροφο του επειδή δέχεται θετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μπορεί να είναι σημάδι ανασφάλειας. Κάποιος που νιώθει σίγουρος για τη σχέση του, δέχεται με ευχάριστη διάθεση και τα κομπλιμέντα προς το σύντροφο του.

Έτσι αν και εσείς δέχεστε σκηνές ζηλοτυπίας επειδή αναρτήσατε μια selfie, ίσως ήρθε η ώρα να ανοίξετε μια συζήτηση σχετικά με το γιατί ο αγαπημένος σας έχει αυτές τις εκρήξεις ζήλειας. Βέβαια, όπως εξηγεί και η μελέτη, μπορεί να μην είναι η ίδια η συνήθεια των selfies που οδηγεί σε τσακωμούς, αλλά το στοιχείο του ναρκισσισμού που κρύβει αυτή η συνήθεια και που μπορεί να υπάρχει και σε άλλες εκφάνσεις στη ζωή σας

Το ηθικό δίδαγμα:  Πριν αποχωριστείτε τους διαδικτυακούς σας φίλους επειδή ο σύντροφος σας δεν μπορεί να το χειριστεί, συζητήστε το πρόβλημα μαζί του και ανακαλύψτε την πραγματική αιτία. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΣΧΕΣΕΙΣ| SELFIES
MORE FOR YOU