Πώς να κάνετε έναν δυστυχισμένο γάμο και πάλι ευτυχισμένο

Πρώτα έρχεται ο έρωτας, ακολουθεί η αγάπη και μετά.... ο γάμος.

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017 Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Ζώντας σε ένα δυστυχισμένο γάμο επηρεάζει αρνητικά όλη σας τη ζωή. Η θλίψη διαποτίζει το σπίτι αλλά και τη ψυχή σας και σας συνοδεύει από το πρωί που πηγαίνετε στη δουλειά μέχρι το βράδυ που γυρνάτε. Το βάρος της δυστυχίας τραβάει όλη σας την ενέργεια και μειώνει τη δημιουργικότητα σας. Επιτρέποντας τον εαυτό σας να μένετε σε έναν δυστυχισμένο γάμο είναι αποκαρδιωτικό. Από την άλλη μεριά μπορεί να μη θέλετε να πάρετε διαζύγιο, αλλά να προσπαθήσετε να σώσετε τον γάμο σας. Όσες ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, σας δίνουμε συμβουλές για το πώς θα μετατρέψετε έναν δυστυχισμένο έγγαμο βίο σε ευτυχισμένο.

Μάθετε να ζητάτε συγγνώμη.

Πολλοί επικεντρωνόμαστε στα ελαττώματα του συντρόφου μας και ξεχνάμε τα δικά μας ή δεν παραδεχόμαστε τα λάθη μας. Ωστόσο ο γάμος ή μια μακροχρόνια σχέση χρειάζεται αμοιβαίες υποχωρήσεις. Γι αυτό αν θέλετε να σώσετε το γάμο σας, καλό είναι να ζητάτε συγνώμη και να ξεχάσετε τους εγωισμούς.

Φροντίστε τον εαυτό σας.

Το αίσθημα της θλίψης είναι μια φυσική αντίδραση σε έναν δυστυχισμένο γάμο. Αυτό όμως το συναίσθημα μπορεί να δημιουργήσει μια αδράνεια να σας αποτρέψει από το να φροντίζετε τον εαυτό σας. Ήρθε λοιπόν η ώρα να το αλλάξετε αυτό. Πέρα από την προφανή φροντίδα της υγείας σας, πρέπει να αρχίσετε να φροντίζετε τη εμφάνιση σας. Που σημαίνει ότι είναι καλό να αρχίσετε να κάνετε πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένες. Όταν νιώθετε καλά με τον εαυτό σας, μπορεί να βοηθήσετε και το γάμο σας.

Μη συγκρίνετε το τι κάνετε.

«Πάλι εγώ θα πλύνω τα πιάτα;» «Εσύ δεν κάνεις τίποτα». Αυτές και άλλες παρόμοιες φράσεις καλό είναι να αποφεύγονται, αν θέλετε να διατηρήσετε τον γάμο σας. Σε περίπτωση που νιώθετε ότι έχετε αναλάβει πολλές ευθύνες ή ότι έχετε ανάγκη από βοήθεια, απλά μιλήστε ανοιχτά με τον σύντροφο σας. Όταν συγκρίνετε τι κάνει ο καθένας, το μόνο που πετυχαίνετε είναι να δημιουργείτε ένταση.

Ζητήστε βοήθεια.

Ίσως γνωρίζετε ένα παντρεμένο ζευγάρι που ξεπέρασε όλες τις καταιγίδες στο γάμο και πλέον είναι ευτυχισμένο. Ρωτήστε τους πώς το πέτυχαν. Στη συνέχεια εφαρμόστε κάποιες από τις συμβουλές τους στο δικό σας γάμο. Αν νιώθετε ότι χρειάζεστε μια επιπλέον υποστήριξη, τότε θα μπορούσατε να επισκεφτείτε έναν επαγγελματία, είτε μόνες σας είτε με το σύζυγο σας. Ένας ειδικός μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε τη ρίζα του προβλήματος, γιατί πολλοί βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.

Οι παραπάνω συμβουλές είναι αρκετά απλές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι πάντα εύκολο να σώσετε το γάμο σας, κυρίως επειδή πρέπει και οι δυο να το θέλουν και να μην είναι μονόπλευρη η προσπάθεια. Εάν όμως το πετύχετε τότε θα διαπιστώσετε ότι θα έχετε περισσότερη ενέργεια, δημιουργικότητα και χαρά. Και όλα αυτά τα θετικά συναισθήματα θα σας ακολουθούν παντού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΓΑΜΟΣ| ΣΧΕΣΕΙΣ| ΣΥΖΥΓΟΣ
MORE FOR YOU