Πώς να καταπολεμήσετε τη ζήλια σε μια σχέση

Η ζήλια παραμονεύει και αν την αφήσεις να σε κυριεύσει θα δημιουργήσεις προβλήματα στη σχέση σου.

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017 Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

"Η ζήλια είναι ένα τέρας που γεννιέται από τον εαυτό του και τρέφεται απ' τον εαυτό του", αναφέρει στον "Οθέλλο" ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Κι όμως είναι πραγματικά αμφίβολο αν υπάρχει κάποιος άνθρωπος που να μην έχει νιώσει ζήλια έστω μια φορά στη ζωή του. Βέβαια η ζήλια έχει διάφορα στάδια γι αυτό και μπορεί να γίνει ιδιαίτερα έντονη και να σας βγάλει εκτός ελέγχου. Το ενδιαφέρον είναι ότι όλοι γνωρίζουμε τις καταστροφικές συνέπειες της και ότι μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στις σχέσεις και παρόλα αυτά μας ακούγετε περίεργο όταν ένας ερωτευμένος δεν ζηλεύει.

Η ερωτική μορφή ζήλιας είναι και πιο έντονη. Για αυτό και προβληματίζει πολλά ζευγάρια αναγκάζοντας τα να αναζητήσουν συμβουλευτική υποστήριξη. Γιατί ακόμα και η πιο δυνατή σχέση δεν μπορεί να αντέξει τις δυνάμεις της ζήλιας. Είναι λοιπόν ζωτικής σημασίας να καταπολεμήσετε όσο είναι ακόμα νωρίς αυτό το συναίσθημα πριν ριζώσει για τα καλά στη ψυχή σας και στη σχέση σας. Διαβάστε μερικούς τρόπους ώστε να σταματήσετε να ζηλεύετε.

Πείτε όλα όσα σας ανησυχούν. Είναι αυτονόητο ότι η επικοινωνία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να υπάρχει σε όλες τις σχέσεις. Κρατώντας μέσα σας όλα όσα σας απασχολούν, μόνο κακό θα σας κάνει. Πώς θα μάθετε την απάντηση αν δεν ρωτήσετε; Για να έχετε μια ευτυχισμένη και υγιής σχέση πρέπει να μάθετε να συζητάτε τα πάντα με το σύντροφο σας και να μην έχετε αμυντική στάση. Επικοινωνήστε και όλες οι αμφιβολίες θα σας φύγουν στο λεπτό.

Ένας ζηλιάρης σύντροφος μπορεί να γίνει ακόμα πιο ζηλιάρης εάν δεν λαμβάνει την απαραίτητη προσοχή από εσάς. Το σεξ είναι προφανώς ένας αποτελεσματικός τρόπος για να νιώσει περισσότερη σιγουριά το έτερο ήμισυ. Ενώ από την άλλη μεριά όταν απομακρύνεστε από εκείνον,  του τροφοδοτείτε το συναίσθημα της ζήλιας , γιατί μεγαλώνουν οι αμφιβολίες του.

Μην σταματήσετε να τον φροντίζετε. Ακόμα και αν είστε πολλά χρόνια μαζί, είναι σημαντικό να συνεχίσετε να δείχνετε αγάπη ο ένας για τον άλλον. Μην υποθέσετε ότι μετά από τόσο καιρό γνωρίζει τι νιώθετε για εκείνον, γιατί σε όλους αρέσει να μας δείχνουν ενδιαφέρον. Ένα απλό «σ αγαπώ» ή μια αγκαλιά είναι αρκετά για να ξεφύγει η σχέση σας από τη ρουτίνα.

Η ζήλια προέρχεται από μέσα σας, οπότε το πιο σημαντικό είναι να μάθετε τον πραγματικό λόγο που κρύβεται πίσω από τις ανασφάλειες σας. Θα πρέπει λοιπόν να εργαστείτε  με τον εαυτό σας και να τονώσετε την αυτοπεποίθηση σας ώστε να σας φύγουν οι παράλογοι φόβοι που υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού σας. Όταν νιώθετε πιο σίγουρες Για τον εαυτό σας, αντιμετωπίζετε τα πράγματα με περισσότερη ψυχραιμία

Εμπιστευτείτε ο ένας τον άλλο. Αν η σχέση σας δεν έχει ισχυρά θεμέλια, είναι θέμα χρόνου να καταρρεύσει. Πώς μπορεί να περιμένετε να διαρκέσει η σχέση σας αν λείπει η εμπιστοσύνη; Η ζήλια και η καχυποψία πάνε χέρι – χέρι. Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με τον σύντροφό σας , μπορεί να υπάρχουν κάποια βασικά ζητήματα πέρα από ζήλια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

 


Tags: ΣΕΞ| ΣΧΕΣΕΙΣ| ΑΓΑΠΗ| ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ| ΖΗΛΙΑ| ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΕΣ
MORE FOR YOU