3 ιατρικοί λόγοι που μια γυναίκα δεν ενδιαφέρεται για το σεξ

Εάν δεν έχετε όρεξη για σεξ, συνεχίστε την ανάγνωση.

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017 Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Όταν μια γυναίκα δεν ενδιαφέρεται για το σεξ, οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, τόσο σωματικοί όσο και ψυχολογικοί. Θα μπορούσε να οφείλεται σε μια άσκημη προηγούμενη εμπειρία, ή να περνάει κρίση η σχέση, όμως θα μπορούσε επίσης να υπάρχει και ιατρική εξήγηση.

1. Μειωμένη ροή αίματος

Ο διαβήτης και η υψηλή αρτηριακή πίεση συγκαταλέγονται στα προβλήματα υγείας που μπορούν να περιορίσουν τη ροή αίματος των γεννητικών οργάνων.

2. Ορμονικά θέματα

Η εμμηνόπαυση και τα προβλήματα του θυρεοειδούς δημιουργούν ορμονική ανισορροπία και έτσι μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία.

3. Ανεπιθύμητες ενέργειες φαρμάκων

Τα αντικαταθλιπτικά και αι οι χημειοθεραπευτικές ουσίες, όπως η ταμοξιφένη, συχνά κατηγορούνται για μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας.

Άλλοι λόγοι για χαμηλή επιθυμία μπορεί να περιλαμβάνουν την έλλειψη ύπνου ή την κατάθλιψη.

Αν διαπιστώσετε ότι δεν έχετε όρεξη για σεξ, τότε καλό είναι να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας. Είτε το πρόβλημα οφείλεται σε κάτι οργανικό είτε όχι η συμβουλή ενός ειδικού μπορεί να φανεί αρκετά χρήσιμη. Εάν το πρόβλημα είναι οργανικό μπορεί να σας συστήσουν τη λήψη ενός φαρμάκου. Αν από την άλλη οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια, ανάλογα με το πρόβλημα, μπορεί να σας βοηθήσει η τακτική σωματική δραστηριότητα.Tags: ΣΕΞ| ΣΧΕΣΕΙΣ| ΓΥΝΑΙΚΑ| ΟΡΜΟΝΕΣ| ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ
MORE FOR YOU