Επιτρέπεται το σεξ όταν είμαστε αδιάθετες;

Κάποιες γυναίκες δεν το διαπραγματεύονται καν. Κάποιες άλλες αναρωτιούνται: τελικά επιτρέπεται το σεξ στην περίοδο;

Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017 Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2017

Πολλές γυναίκες νιώθουν άγχος μόνο στη σκέψη να έρθουν σε ερωτική επαφή με το σύντροφό τους κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως. Φυσικά κάθε γυναίκα κάνει τις δικές της επιλογές ανάλογα με τις προτιμήσεις της και με το αν νιώθει άνετα. Όμως πριν απορρίψετε το σεξ όταν έχετε περίοδο, διαβάστε το άρθρο ώστε να γνωρίζετε κάποια βασικά πράγματα.

Οι γιατροί δεν το απαγορεύουν. Η σεξουαλική επαφή κατά την έμμηνο ρύση δεν είναι επικίνδυνη. Εάν κατά τη διάρκεια της επαφής ή μετά έχετε σκούρο αίμα, τότε δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε γιατί πρόκειται φια κύτταρα από το τοίχωμα της μήτρας.  

Είναι πολύ πιθανό να σας αρέσει. Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως τα επίπεδα των ορμονών είναι αυξημένα και έτσι νιώθετε μεγαλύτερη ευχαρίστηση και ηδονή όταν έρχεστε σε επαφή με το σύντροφό σας.

Δεν πονάτε περισσότερο. Εκτός από το συνηθισμένο πόνο που νιώθετε όταν είστε αδιάθετες, δεν έχετε περαιτέρω ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Αντιθέτως μάλιστα το σεξ μπορεί να γίνει πιο ευχάριστο αφού η λίπανση του κόλπου διευκολύνει τη διείσδυση.

Διαβάστε εδώ: Εάν ο σύντροφός σας έχει αυτά τα χαρακτηριστικά συγχαρητήρια είναι ο ιδανικός

Προσοχή όμως γιατί μπορεί να μείνετε έγκυος. Ακριβώς επειδή έχετε περίοδο δεν σημαίνει ότι αν κάνετε σεξ, δεν υπάρχει η πιθανότητα μιας εγκυμοσύνης. Πολλές γυναίκες  πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως μπορούν να κάνουν σεξ, χωρίς να ανησυχούν ότι θα μείνουν έγκυες. Όμως, θεωρητικά αυτό δεν είναι αλήθεια, διότι το σπερματοζωάριο μπορεί να ζήσει στο κόλπο της γυναίκας μέχρι και 5 μέρες. Άρα αν κάνετε σεξ προς το τέλος του κύκλου και έχετε νωρίτερα ωορρηξία, μπορεί να συλλάβετε. 

 Tags: ΣΕΞ| ΣΧΕΣΕΙΣ| ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ| ΓΥΝΑΙΚΑ| ΕΡΩΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ| ΟΡΜΟΝΕΣ| ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΠΑΦΗ| ΕΜΜΗΝΟΣ ΡΥΣΗ
MORE FOR YOU