Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσετε σύμφωνα με την επιστήμη

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να χωρίσετε σύμφωνα με την επιστήμη

Ο χωρισμός δεν είναι ποτέ εύκολη υπόθεση, ακόμα και όταν έχετε πάρει εσείς την απόφαση. Τις περισσότερες φορές ψάχνετε να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να πείτε στο σύντροφό σας αντίο. Μπορείτε όμως να κάνετε τη συγκεκριμένη διαδικασία λιγότερο επώδυνη; Κι όμως η επιστήμη ανακάλυψε τον καλύτερο τρόπο για πληγώσετε όσο το δυνατό λιγότερο το σύντροφό σας.

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Brigham Young στη Γιούτα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που μαθαίνουν τα δυσάρεστα νέα άμεσα και χωρίς περιστροφές και αναλύσεις, νιώθουν καλύτερα. Μπορεί να σας φαίνεται πολύ απότομο να πείτε στο σύντροφό σας «Θέλω να χωρίσουμε», όμως είναι ο καλύτερος τρόπος, εφόσον δεν θέλετε να τον πληγώσετε ή τουλάχιστον να πληγωθεί όσο λιγότερο γίνεται. Αντ' αυτού εάν πείτε στον άλλο, που συνήθως αυτό λέμε, «Θέλω να μιλήσουμε» του δίνετε μερικά δευτερόλεπτα για να προετοιμαστεί και να επεξεργαστεί το δυσάρεστο νέο.

Διαβάστε εδώ: Ο life coach μας εξηγεί πώς θα αντιμετωπίσουμε την αποτυχία

Φανταστείτε εσάς να παίρνετε μια άσκημη είδηση. Δεν θα ήταν καλύτερα να σας την ανακοινώνανε αμέσως, αντί να κάνανε ολόκληρο πρόλογο; Με βάση αυτό το σκεπτικό έγινε και η έρευνα η οποία ζήτησε από τους εθελοντές να φανταστούν ότι θα άκουγαν ένα δυσάρεστο νέο και στη συνέχεια κλήθηκαν να απαντήσουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος που θα ήθελαν να το μάθουν.

Φυσικά η κάθε σχέση είναι μοναδική και το κάθε ζευγάρι έχει τους δικούς του κώδικες επικοινωνίας. Μόνο εσείς οι ίδιοι γνωρίζετε τι είναι καλύτερο για εσάς και για το σύντροφό σας. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

More for you

Don't Miss