WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έξυπνα tips απώλειας κιλών για όσους δεν μαγειρεύουν


23 Απριλίου 2015

Η πιο συνηθισμένη και αποτελεσματική στρατηγική απώλειας βάρους είναι να τρώτε λιγότερο και να ασκείστε περισσότερο. Δυστυχώς, αν δεν έχετε χρόνο ή δεν σας αρέσει να μαγειρεύετε η απώλεια κιλών γίνεται πιο δύσκολη υπόθεση. Όμως με μερικά έξυπνα κόλπα θα μπορέσετε να υιοθετήσετε μια υγιεινή διατροφή και ας είστε λάτρεις του φούρνου μικροκυμάτων.

Η κυριότερη αλλαγή που πρέπει να κάνετε είναι να εντάξετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά στο διαιτολόγιο σας. Τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν γρήγορα και οπουδήποτε βρίσκεστε. Τα λαχανικά επίσης, είναι μια εύκολη λύση, γιατί μπορείτε να τα βρείτε κατεψυγμένα ή να πάρετε έτοιμες σαλάτες.

Αν είστε λάτρεις του delivery, δεν χρειάζεται να το απαρνηθείτε εντελώς, αλλά μπορείτε να κάνετε έξυπνες επιλογές. Την επόμενη φορά που θα σηκώσετε το τηλέφωνο για να παραγγείλετε, επιλέξτε μακαρόνια ή ρύζι ολικής άλεσης, αντί τα λευκά και με κόκκινη σάλτσα αντί κρέμα γάλακτος. Αν θέλετε ένα σουβλάκι προτιμήστε μια πίτα ολικής χωρίς λάδι και κοτόπουλο χωρίς τις πατάτες. Με αυτές τις λύσεις δεν θα αποχωριστείτε το γρήγορο φαγητό και ταυτόχρονα θα χάσετε κιλά.

Αν τρώτε πολύ συχνά έξω γιατί δεν έχετε χρόνο να μαγειρέψετε, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι μερίδες των εστιατορίων είναι πιο μεγάλες από τις κανονικές. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να μοιραστείτε το ίδιο πιάτο με έναν φίλο σας ή να καταναλώσετε τη μισή ποσότητα. Με αυτό τον τρόπο θα εξακολουθήσετε να τρώτε έξω, χωρίς να νιώθετε ενοχές.

Όσοι δεν μαγειρεύετε έχετε σίγουρα στο πρόγραμμα σας, να παραγγέλνετε πίτσα. Η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή, εφόσον θέλετε να χάσετε κιλά και καλό είναι να μην υιοθετήσετε αυτή τη συνήθεια καθημερινά. Όμως, μερικές φορές μέσα στο μήνα μπορείτε να φάτε την αγαπημένη σας πίτσα, αρκεί να κάνετε κάποιες αλλαγές. Όπως για παράδειγμα να επιλέξετε λεπτή ζύμη αντί του τυπικού πάχους, χωρίς έξτρα τυρί και αλλαντικά. Όσο πιο απλή είναι η πίστα, τόσες πιο πολλές θερμίδες θα γλιτώσετε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.