WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφές που σας δίνουν ενέργεια


17 Μαΐου 2015

Μήπως παρατηρείται τα παιδιά που τρέχουν όλη μέρα και σκέφτεστε ότι, θα θέλατε να μπορούσατε να έχετε το ίδιο επίπεδο ενέργειας; Ακόμα κι αν το φορτωμένο πρόγραμμά, το άγχος και η στέρηση ύπνου είναι οι κύριες αιτίες της χαμηλής ενέργειας και της χρόνιας κόπωσης, αυτά που τρώτε όλη την ημέρα μπορούν επίσης, να επηρεάσουν τα επίπεδα της ενέργειας σας. Τρώγοντας τα σωστά τρόφιμα για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο και κάνοντας υγιεινές επιλογές σνακ μπορεί να κρατήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας υψηλά και να έχετε θαυμάσια οφέλη για την υγεία.

Γιαούρτι. Αυτό το τρόφιμο περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά και σας προσφέρει ενέργεια για όλη την ημέρα. Τρώγοντας γιαούρτι για πρωινό βοηθάτε στην καταπολέμηση της πρωινής κόπωσης και της κακής διάθεσης. Μπορείτε να το προσθέσετε στην αγαπημένο σας φρουτοσαλάτα ή  στα smoothies. Επίσης μπορείτε να το βάλετε σε σούπες για να γίνουν βελουτέ.

Μούρα. Τα μούρα παρέχουν μια τεράστια ώθηση ενέργειας και είναι πολύτιμα για τη γενική υγεία σας. Επίσης, είναι πλούσια σε ισχυρά αντιοξειδωτικά, που βελτιώνουν την λειτουργία του σώματός σας και περιορίζουν την οξείδωση που μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό διάφορα προβλήματα υγείας. Προσθέστε τα αγαπημένα σας μούρα στο γιαούρτι και θα νιώσετε μια να έκρηξη ενέργειας, έστι ώστε να μπορείτε να διαπεραιώσετε όλες σας τις δουλειές γρήγορα και αποτελεσματικά. Φράουλες, βατόμουρα, μούρα, goji berry είναι μερικά από τα καλύτερα φρούτα για να τρώτε κάθε φορά που αισθάνεστε κουρασμένοι.

Σπανάκι. Είτε το τρώτε ωμό είτε μαγειρεμένο, το σπανάκι έχει πολλά ισχυρά οφέλη για την υγεία. Βοηθά στην προστασία από την οστεοπόρωση, την αρθρίτιδα, τις καρδιακές παθήσεις, και από  ορισμένες μορφές καρκίνου. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, Κ, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φυλλικό οξύ, γι αυτό και θεωρείται ένα από τα καλύτερα τρόφιμα που παρέχει ενέργεια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σαλάτες, ομελέτες, σούπες, smoothies και πίτες.

Πεπόνι και καρπούζι. Η αφυδάτωση συχνά οδηγεί σε εξάντληση και κούραση, και γι' αυτό είναι ζωτικής σημασίας να πίνετε αρκετό νερό και να περιλαμβάνετε στη διατροφή σας, τροφές που είναι πλούσιες σε νερό. Τα πεπόνια, όπως και το καρπούζι, έχουν απίστευτα υψηλή περιεκτικότητα σε νερό. Επίσης, είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων το φώσφορο, το κάλιο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, τον ψευδάργυρο, το σίδηρο και πολλά άλλα. Επιπλέον, είναι μια καλή πηγή υδατανθράκων, που βοηθάνε ώστε να κρατήσετε τα επίπεδα της ενέργειάς σας υψηλά. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε εξαντλημένοι και κουρασμένοι, απολαύστε μια σαλάτα με πεπόνι για να ενισχύσετε την ενέργεια και την υγεία σας.

Κινόα. Ένα από τα καλύτερα superfoods, είναι η κινόα. Μπορείτε να τη καταναλώσετε για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, χωρίς να ανησυχείτε για τις θερμίδες και τα λίπη. Η κινόα έχει καταπληκτικές ιδιότητες όσο αφορά την ενίσχυση της ενέργειας. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες,  που θα σας κάνουν να νιώθετε δραστήριοι και παραγωγικοί. Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε παντού, όπως σε σούπες και σαλάτες, καθώς και σε σάντουιτς.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.