WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε πώς κατάφερα να χάσω λίπος από την κοιλιά μέσα σε ένα μήνα


Τζουλιάννα Καρνέζη

18 Ιουλίου 2018

savs-511899-unsplash.jpg

Όταν θέλω να χάσω κιλά το τελευταίο σημείο που χάνω λίπος είναι η κοιλιά. Όπως είναι γνωστό η υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με την άσκηση αποτελούν δυο σημαντικές συνήθειες που μπορούν να συμβάλουν στη μείωση του κοιλιακού λίπους. Ωστόσο υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες που υιοθέτησα και κατάφερα να μειώσω το λίπος στην κοιλιά μέσα σε ένα μήνα. Θέλετε να δείτε τι έκανα;

Έκανα διαλείπουσα νηστεία. Και τι εννοώ με αυτό τον όρο; Γι πέντε ημέρες την εβδομάδα έτρωγα κανονικά και τις άλλες δυο ημέρες μείωση την πρόσληψη θερμίδων  στο ένα τέταρτο των ημερήσιων αναγκών.  Αυτό είναι περίπου 500 με 600 θερμίδες την ημέρα

Περιόρισα τη ζάχαρη. Επικεντρώθηκα στην κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών και μείωσα την κατανάλωση γλυκών, όπως παγωτά, μπισκότα, σοκολάτες. Βάζοντας περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή μου κατάφερα να περιορίσω το άσκοπο τσιμπολόγημα και ένιωθα κορεσμό, με αποτέλεσμα να μειωθεί και το κοιλιακό λίπος.

Διαβάστε εδώ: Τα κυριότερα σημάδια ότι μπαίνετε σε πρόωρη εμμηνόπαυση

Έμαθα να ακούω το σώμα μου. Κάθε φορά που ήθελα να φάω έκανα τη εξής ερώτηση στον εαυτό μου: Πεινάω πραγματικά ή μήπως βαριέμαι και γι αυτό θέλω να τσιμπολογήσω; Επίσης φρόντιζα να πίνω ένα ποτήρι νερό γιατί πολλές φορές το σώμα μας  μπερδεύει τη δίψα με την πείνα.

Κοιμόμουνα περισσότερες ώρες το βράδυ. Αποφάσισα να πηγαίνω για ύπνο μια ώρα πιο νωρίς από ό,τι συνήθως, έτσι ώστε να κοιμάμαι 7 με 8 ώρες χωρίς διακοπές. Μελέτες έχουν δείξει πως ο ποιοτικός ύπνος είναι συνδεδεμένος με τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.

Βρήκα τρόπους για να χαλαρώνω. Στο τέλος της ημέρας και με το που γύρναγα σπίτι ένιωθα τόσο πολύ αγχωμένη που ήθελα να φάω όλο το ψυγείο. Για να σταματήσω την υπερκατανάλωση τροφής λόγω τους στρες που είχα, προσπάθησα να βρω άλλους τρόπους εκτόνωσης, όπως να κάνω ένα χαλαρωτικό μπάνιο με αιθέρια έλαια, να πηγαίνω για περπάτημα ή να διαβάζω ένα βιβλίο. Στόχος μου ήταν να κάνω κάτι που με έκανε ευτυχισμένη κάθε μέρα, ακόμα κι αν ήταν μόνο για 10 λεπτά, και σίγουρα ένιωθα  πιο ήρεμη και πιο χαλαρή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.