WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα κυριότερα συμπτώματα συναισθηματικού στρες που δεν πρέπει να αγνοήσετε


28 Ιουλίου 2018

eutah-mizushima-26887-unsplash.jpg

Για πολλούς από εμάς το στρες είναι απλά μέρος της καθημερινότητάς μας και έχουμε μάθει να το αντιμετωπίζουμε ή τουλάχιστον έτσι θέλουμε να πιστεύουμε. Αυτό όμως που οι περισσότεροι αγνοούμε είναι πως το συναισθηματικό στρες μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους και μερικοί από τους οποίους μας φαίνονται εντελώς φυσιολογικοί. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα μάθετε 4 σημαντικά συμπτώματα του συναισθηματικού στρες που μέχρι σήμερα δεν γνωρίζατε.

Αλλαγή στις διατροφικές  σας συνήθειες. Το στρες μπορεί να επηρεάσει τη διατροφή μας, με αποτέλεσμα να τρώμε λιγότερο ή περισσότερο. Αυτή η συμπεριφορά πιστεύεται ότι συνδέεται με την παρουσία μιας ορμόνης που καταστέλλει την όρεξη.

Διαβάστε εδώ: 3 τρόποι για να ανακουφιστείτε από το στρες μέσα σε λίγα λεπτά

Δεν έχετε ενέργεια. Το στρες επηρεάζει εκτός από το σώμα και το μυαλό. Και αυτό συμβαίνει γιατί απελευθερώνει την ορμόνη κορτζόλη η οποία μιμείται τη σωματική άσκηση επιταχύνοντας την αναπνοή σας και τον καρδιακό ρυθμό και στο τέλος νιώθετε κουρασμένοι και χωρίς ενέργεια. Επίσης πολλές φορές όταν νιώθετε αγχωμένοι δεν μπορείτε να κοιμηθείτε έτσι ώστε όταν ξυπνάτε το πρωί να νιώθετε κουρασμένοι.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα γίνετε ευτυχισμένοι μέσα σε ένα λεπτό

Τρίζετε τα δόντια σας. Μπορεί να μην το έχετε παρατηρήσει, αλλά όταν είστε αγχωμένοι τρίζετε τα δόντια σας. Η εξήγηση είναι ότι πολλές φορές  το σώμα χρησιμοποιεί το στόμα ως φυσική διέξοδο για το αυξημένο στρες.

Αρρωσταίνετε πολύ εύκολα. Όταν το στρες ενεργοποιεί την απελευθέρωση της κορτιζόλης στην κυκλοφορία του αίματος, παρεμποδίζεται η κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είστε επιρρεπείς στις αρρώστιες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.