WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κι όμως υπάρχει τρόπος να κάνετε τα παιδιά σας να φάνε τα λαχανικά τους


Σύρμα Κιουπελόγλου

28 Μαΐου 2021

παιδί τρώει λαχανικά
Όλοι θέλουν τα παιδιά τους να αγαπούν τα λαχανικά; Δεν γνώρισα ποτέ κάποιον που διαφωνεί με αυτό. Τα λαχανικά είναι γεμάτα με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και είναι τόσο μεγάλης ζωτικής σημασίας για τη διατροφή μας. Αλλά δεν αγαπά κάθε παιδί τα λαχανικά. Αυτό μέχρι τώρα, καθώς παρακάτω σας έχουμε 5 έξυπνους τρόπους για να κάνετε ακόμα και τα πιο επιλεκτικά από αυτά να τα λατρέψουν. 

Όλοι θέλουν τα παιδιά τους να αγαπούν τα λαχανικά. Δεν γνώρισα ποτέ κάποιον που διαφωνεί με αυτό. Τα λαχανικά είναι γεμάτα με βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά και είναι τόσο μεγάλης ζωτικής σημασίας για τη διατροφή μας. Αλλά δεν αγαπά κάθε παιδί τα λαχανικά. Ή τουλάχιστον αυτό συνέβαινε μέχρι τώρα, καθώς παρακάτω σας έχουμε 5 έξυπνους τρόπους για να κάνετε ακόμα και τα πιο επιλεκτικά από αυτά να τα λατρέψουν. 

1.Τα παιδιά έχουν την τάση να μιμούνται τους γονείς τους

Δεν μπορείτε να τα αναγκάσετε να κάνουν κάτι που εσείς οι ίδιοι δεν κάνετε. Φάτε λοιπόν, λαχανικά μπροστά τους. Δείξτε τους ότι σας αρέσουν και γίνετε θετικό πρότυπο γι’αυτά. Ακόμη μιλήστε θετικά γι’ αυτήν την διατροφική επιλογή μπροστά τους και εξηγήστε τους τι θα τους προσφέρει. Τα παιδιά καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από ό,τι νομίζετε.

2. Προσφέρετε τους λαχανικά καθημερινά

Προσπαθήστε να έχετε τουλάχιστον ένα λαχανικό στο μεσημεριανό τους γεύμα αλλά και στο δείπνο. Μην τα αναγκάσετε να αδειάσουν το πιάτο, ακόμα και μερικές κουταλιές αρκούν καθώς χρειάζεται λίγος χρόνος ώστε ένα φαγητό να γίνει αρεστό από τους γευστικούς κάλυκες.

jenny.gr

3. Ξεκινήστε νωρίς

Εάν έχετε παιδιά που είναι αρκετά μικρά, μπορείτε να αρχίσετε με έναν σπιτικό πουρέ με λαχανικά, λίγο ελαιόλαδο και βότανα, που αποτελούν έναν πολύ καλό και εύκολο τρόπο για να εξοικειωθούν τα παιδιά με τη γεύση των λαχανικών. Οι μεταποιημένες παιδικές τροφές έχουν συχνά πολύ ήπια γεύση και ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται σαν καλή ιδέα, δεν είναι στην πραγματικότητα επειδή όταν τα παιδιά αρχίσουν να τρώνε πραγματικά λαχανικά, μπορεί να τα απορρίψουν επειδή η γεύση τους είναι εντονότερη.

4. Κρύψτε έξυπνα τα λαχανικά

Συχνά τα παιδιά έχουν πρόβλημα με τις υφές και την όψη των λαχανικών. Εκμεταλλευτείτε όμως τα υπέροχα χρώματα τους και ενσωματώστε τα σε smoothies. Δοκιμάστε σπανάκι, λάχανο ή άλλα χόρτα. Είναι πάντα προτιμότερο τα παιδιά να συνηθίσουν στην πραγματική γεύση λαχανικών, αλλά αυτή είναι μια καλή εναλλακτική λύση, όπως και το να τα μετατρέψετε σε μία νόστιμη σούπα.

jenny.gr

5.Φροντίστε να τους δίνετε πάντα τα πιο φρέσκα λαχανικά

Πώς θα το κάνετε αυτό μέσα στην πολυάσχολη καθημερινότητά σας; Τα ψυγεία της BEKO και η νέα τους τεχνολογία συντήρησης λαχανικών Harvest Fresh σάς παρέχουν τη λύση. Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, τα λαχανικά διατηρούν τις βιταμίνες τους για πολύ περισσότερο καθώς γίνεται προσομοίωση του φυσικού κύκλου φωτός όπως στον αγρό. Συγκεκριμένα, η τεχνολογία HarvestFresh διατηρεί τις βιταμίνες A και C, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην προώθηση ενός πιο θρεπτικού και υγιεινού τρόπου ζωής.

jenny.gr

Πηγαίνοντας ακόμη ένα βήμα παραπέρα, η εταιρεία BEKO σε συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομάδα BARCELONA, της οποίας η εταιρεία είναι χορηγός, δημιούργησαν ένα φανταστικό σποτ που επιστράτευσε τους παίκτες της στην προσπάθεια να πείσει τα παιδιά να τρώνε τα λαχανικά τους. Με slogan: «Για να μάθουν να τρώνε υγιεινά θέλουν τον τρόπο τους», σας δείχνει τον τρόπο για να τα λατρέψουν καθώς πλέον είναι τόσο φρέσκα που δεν υπάρχει καμία δικαιολογία!

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.