WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: 3 tips για εντυπωσιακό χαμόγελο


Branded Content Team

1 Απριλίου 2024

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας: 3 tips για εντυπωσιακό χαμόγελο
Δώσε έμφαση στη στοματική σου φροντίδα

Το χαμόγελό μας είναι ίσως το ωραιότερο στοιχείο μας. Όταν χαμογελάμε, δε γεμίζουμε μόνο εμείς θετική ενέργεια, αλλά τη διαχέουμε απλόχερα στους ανθρώπους γύρω μας. Νιώθουμε όμορφα και αυτό είναι κάτι που φαίνεται, ενώ παράλληλα νιώθουμε την αυτοπεποίθησή μας να μεγαλώνει, αφού το χαμόγελο θα μπορούσε κανείς να πει ότι μοιάζει με «υπερδύναμη».

Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (20 Μαρτίου) είναι, λοιπόν, άλλη μία αφορμή να φροντίσουμε αυτήν την υπερδύναμη, δίνοντας στη φροντίδα των δοντιών τη σημασία που της αρμόζει. Πώς; Υιοθετώντας 3 βασικά tips στη ρουτίνα μας.

Jenny.Gr

#1 Βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα

Μετά από κάθε γεύμα, καλό είναι να βουρτσίζουμε τα δόντια μας με μία φθοριούχα οδοντόκρεμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η σειρά White Now της AIM. Συγκεκριμένα με την πρόσφατη προσθήκη AIM White Now Time Correct και τις δύο τεχνολογίες της, WHITE-CORRECT ΚΑΙ WHITE-INFINITY, αποκτάμε 3x λευκότερα δόντια άμεσα και, σε περίπτωση που έχουμε κάνει λεύκανση, το νέο προϊόν μάς βοηθάει να διατηρήσουμε το αποτέλεσμα. Μέχρι και τους ενοχλητικούς κίτρινους λεκέδες μπορούμε να διορθώσουμε, ώστε να έχουμε το πιο εκθαμβωτικό χαμόγελο.

#2 Αλλαγή οδοντόβουρτσας κάθε 2-3 μήνες

Πολλές φορές ξεχνιόμαστε όταν κάνουμε μία τόσο καθημερινή συνήθεια όπως είναι το βούρτσισμα των δοντιών, όμως δεν πρέπει να αμελούμε την οδοντόβουρτσά μας. Αφενός, αυτή πρέπει να αλλάζει κάθε 2-3 μήνες αφού οι ίνες της φθείρονται με την πάροδο του χρόνου και αφετέρου πρέπει να έχει μαλακές ίνες για να μην τραυματίζονται τα ούλα και τα δόντια μας. Μία ανατομική λαβή αλλά και κατάλληλη κεφαλή που να μπορεί να φτάσει ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία θα ολοκληρώσουν το «παζλ» της τέλειας οδοντόβουρτσας.

Jenny.Gr

#3 Δεν παραλείπουμε τα ραντεβού με τον οδοντίατρο

Όταν έχουμε προμηθευτεί τα κατάλληλα προϊόντα για την καθημερινή μας φροντίδα, ένα πράγμα μένει για να εξασφαλίσουμε πως τα δόντια μας είναι πάντα υγιή και λαμπερά: η επίσκεψη στον οδοντίατρο. Η προτεινόμενη συχνότητα είναι ένα check up δύο φορές τον χρόνο για να είμαστε σίγουροι για την άψογη κατάστασή τους.


Παρακολούθησε το βίντεο που γυρίστηκε με την πρέσβειρα της AIM Δούκισσα Νομικού και την οδοντίατρο Λίνα Μαρτζέλου που συζήτησαν για τις καλές συνήθειες στοματικής υγείας:

Let’s start with our kids

Ας μην ξεχνάμε πως η σωστή στοματική φροντίδα ξεκινάει από τα παιδιά. Όταν τους μαθαίνουμε τη σωστή διαδικασία από μικρή ηλικία, καλλιεργούμε την κατάλληλη αντιμετώπιση του θέματος της στοματικής υγιεινής μακροπρόθεσμα. Τους μαθαίνουμε να έχουν συνήθειες που θα εξασφαλίσουν το πιο υγιές χαμόγελο σε βάθος χρόνου. Το μόνο που χρειάζονται, πέρα από την καθοδήγησή μας, είναι τα κατάλληλα προϊόντα (οδοντόκρεμα και οδοντόβουρτσα). Ίσως και μερικά συναρπαστικά χρώματα και σχέδια που θα κάνουν ακόμα πιο απολαυστικό αυτό το παιδικό «ταξίδι».

Jenny.Gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, είναι ευκαιρία να υιοθετήσουμε κάθε μέρα τα σωστά βήματα για να απολαμβάνουμε πάντα το πιο όμορφο χαμόγελό μας.

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.