Η πρωινή βόλτα που δικαίωσε την αγάπη μου για τον καφέ

Ένα πρωινό γεμάτο ξεχωριστές γεύσεις και μοναδικά αρώματα.

Μαρία Μεϊντάνη
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΝΤΑΝΗ Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017
Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η κλασική ατάκα ότι «η μέρα μου δεν ξεκινάει» πριν πιω καφέ δεν θα μπορούσε να βρει μεγαλύτερη εφαρμογή σε άνθρωπο εκτός από εμένα και αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιβεβαιώσει όποιος με γνωρίζει έστω και λίγο.

Πριν λίγες μέρες είχα την ευκαιρία να το διατυμπανίσω ακόμη πιο έμπρακτα αυτό, δίνοντας το «παρών» στην Horeca προκειμένου να μάθω από κοντά όλα τα μυστικά του καφέ, να δοκιμάσω νέες προτάσεις και να δω να δημιουργούνται οι πιο ευφάνταστες γλυκιές γεύσεις μπροστά στα μάτια μου.

Η εβδομάδα μου λοιπόν ξεκίνησε κάπως έτσι: αντί να φτάσω κλασικά στο γραφείο και να κατευθυνθώ τρέχοντας στην κουζίνα για να ετοιμάσω το αγαπημένο μου espresso, βρέθηκα στο Metropolitan Expo στα Σπάτα. Και τα υπόλοιπα είναι ιστορία, όπως λέμε.

Κατευθυνόμενη στο περίπτερο της Nestlé Professional, ένιωσα αυτό που λέμε «δεν ξέρω από πού να πρωτοξεκινήσω», για καλή μου τύχη όμως ήταν η ώρα που ο Στέλιος Παρλιάρος ξεκινούσε να ετοιμάζει τις πιο απολαυστικές γεύσεις μαζί με τη Nestlé Chocolate. Δοχεία με σοκολάτες, καραμελωμένα φουντούκια, αλμυρή καραμέλα και διάφορα άλλα τέτοια ωραία περνούσαν πρώτα από τα μαγικά χέρια του Στέλιου Παρλιάρου και στη συνέχεια έρχονταν προς το μέρος μας για να δοκιμάσουμε, να φωτογραφίσουμε και να κάνουμε τους φίλους μας στο Instagram να σκάσουν από ζήλεια, έχω να προσθέσω εγώ.

Σειρά είχε η ξενάγησή μου στα υπόλοιπα corners της Nestlé Professional, με τους υπεύθυνους να με προτρέπουν να δοκιμάσω ό,τι πιο πρωτότυπο είχα συναντήσει μέχρι στιγμής, το cone cappuccino που δημιουργούσε ο barista της Buondi. Ένα χωνάκι παγωτού περιχυμένο με σοκολάτα το οποίο έκλεινε μέσα του έναν γευστικότατο cappuccino (και με latte art επάνω). Δεν ήξεραν βέβαια ότι είχα φροντίσει να το δοκιμάσω με το που μπήκα στον χώρο.

Η συνέχεια δόθηκε με εμένα να δοκιμάζω coffee cocktails με ό,τι πιο απρόσμενο μπορεί κανείς να φανταστεί - ξεχώρισα τον κρύο καφέ με μαστίχα, βερμούτ και zest πορτοκαλιού πορτοκαλιού (Antique Espresso) αλλά και Espresso με λεμονάδα, με βάση τον μονοποικιλιακό Buondi Single Oring Honduras (δοκιμάστε το όπου το βρείτε και θα με θυμηθείτε).

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, παγκόσμιος πρωταθλητής Coffee in Goods Spirits 2016, συνδύασε τον Buondi Single Origin Honduras με αλκοόλ

Περνώντας από το corner του κλασικού Nescafé που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε ως σταθερή αξία εδώ και χρόνια, έμεινα έκπληκτη με το πόσα πολλά cocktails ετοιμάζονταν εκεί. Nescafé cocktails, με τα πιο ευφάνταστα υλικά, από τα χέρια των baristi και του Ola Persson, Head Barista της Nestlé Professional.

O Ola Persson, αναγνωρισμένος Barista & Head Barista της Nestlé Professional, δημιούργησε μοναδικά cocktails με βάση το Nescafé

Nescafé Cocktails

Tο ονειρεμένο αυτό tour κατέληξε στην πιο διαχρονική μας συνήθεια και τη  μεγαλύτερη αγάπη του Έλληνα, στο corner Λουμίδης Παπαγάλος και τον ελληνικό στη χόβολη που όλες οι γενιές έχουμε αγαπήσει και συνεχίζουμε να αγαπάμε όσα χρόνια κι αν περάσουν.   

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής καφέ σε μπρίκι 2014, Σταύρος Λαμπρινίδης μας αποκάλυψε τα μυστικά για ένα ιδανικό φλυτζάνι Ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος

Λουμίδης Παπαγάλος στη χόβολη

Στο τέλος της βόλτας μου επέστρεψα στο γραφείο γεμάτη ενέργεια, όπως καταλαβαίνετε.

Sponsored by Nestlé Professional




MORE FOR YOU