Μεταξουργείο-Κεραμικός-Βοτανικός: Πού θα φάτε και πού θα πιείτε καλά και οικονομικά

Η Ζωή Παρασίδη μας βγάζει έξω στις πιο αυθεντικές γειτονιές του κέντρου.

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Ακόμη και για τους βέρους Αθηναίους, ή τους καλά ενημερωμένους Αθηναιογράφους τελευταίας κοπής, η σπαζοκεφαλιά παραμένει συνήθως άλυτη: πού τελειώνει το Μεταξουργείο και πού ξεκινά ο Κεραμεικός (για το Βοτανικό δεχόμαστε ότι ξεκινά ακριβώς κάτω από τις γραμμές της Κωνσταντινουπόλεως και καθαρίζουμε); Συχνά απάντηση δεν μπορούν να δώσουν ούτε καν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες της περιοχής, ενώ σίγουρα η ονομασία του σταθμού μετρό «Κεραμεικός» σε έδαφος Γκαζιού, έμπλεξε ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Οι παρέες, λοιπόν, συχνά μπερδεύονται, μιας κι ελάχιστοι γνωρίζουν ότι η οδός Θερμοπυλών είναι το κοινά αποδεκτό σύνορο μεταξύ των δύο γειτονιών. Αλλά αυτό δεν εμποδίζει κανέναν μα κανέναν να επιστρέφουν εκεί για να περνάνε τις μέρες και, κυρίως, τις νύχτες τους εκεί. Σε μια αθηναϊκή φέτα που, σε πείσμα gentrification ή της φθοράς που υφίστανται οι «πιάτσες» εξακολουθεί να διατηρεί ιδιαίτερο χρώμα και να έχει σαφή ταυτότητα μακριά από τη σαλάτα του «όλοι-όλα-παντού»

 

Με νέας κοπής καφενεία, εστιατόρια που πειραματίζονται με την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, γλυκοπωλεία που γεμίζουν με αρώματα ολόκληρα τετράγωνα, σχολές με πανιά κρεμασμένα στο ταβάνι και χούλα χουπ στο πάτωμα, τοίχους στούντιο ποτισμένους με το απόσταγμα rock ‘n’ roll ηχογραφήσεων αλλά και αφτεράδικα που νοσταλγούν τις δόξες του Κώστα Μπίγαλη, οι δρόμοι σε αυτή την πλευρά της πόλης σφύζουν από κίνηση. Διαβάστε πού θα φάτε, πού θα πιείτε και πού θα μάθετε να χορεύετε κλακέτες σε αυτές τις όμορφες γειτονιές εδώ

 

 

Tags: ΠΟΤΟ| CITY BLOGGING| ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ




MORE FOR YOU