Μία Αμερικάνα δικηγόρος μαγειρεύει για τους Αθηναίους

Ο Παναγιώτης Μένεγος δοκίμασε το σπιτικό φαγητό του Bios.

Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017 Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017
Δημήτρης Κουλελής

Θυμάμαι στο BIOS να βλέπουμε πρώτη φορά live στην Αθήνα τους Moderat και να μας παίρνουν τα κεφάλια πολύ πριν γίνουν το συναυλιακό γκαραντί που είναι σήμερα. Σε εκείνο το BIOS festival του 2010 με το ασφυκτικό sold out και την εφιαλτική, από κάθε άποψη, εμφάνιση των Autechre. Θυμάμαι όμως και λιγότερο πλήθος, ας πούμε ένα βράδυ Κυριακής που ήσυχα κάτσαμε στις καρέκλες μας κι ακούσαμε τους Books. Ή τη σιγή ιχθύος όταν ο Murcof μας καθήλωσε με τα καλώδια και τα μηχανήματά του. Κι, αντίθετα, το κρεσέντο του μπάσου εκείνο το Σαββατόβραδο που ο Jamie Vex’d έκλεψε την παράσταση από τον Flying Lotus. Θυμάμαι ακόμα ένα υπνωτικό σετ του Andrew Weatherall, ένα διονυσιακό του Greg Wilson, μερικά επιληπτικά drum ’n’ bass και κάποια σκοτεινά techno. Θυμάμαι τον John Maus στο υπόγειο να τραγουδά ανάμεσά μας χτίζοντας το αθηναϊκό του cult και τον Josh T. Pearson να κυκλοφορεί στο χώρο μετά το live του συνοδεία δύο δίμετρων μοντέλων.

 

Κι αυτά είναι μόνο ελάχιστα από τα στιγμιότυπα που είναι φορμαρισμένα στον δικό μου σκληρό δίσκο, «εξερευνώντας τη νεανική κουλτούρα» στο νούμερο 84 της οδού Πειραιώς – όπως λέει το μότο του χώρου –εδώ και πάνω από 15 χρόνια. Στο BIOS έχω κάνει ραδιοφωνικές εκπομπές, έχω συμμετάσχει σε γυρίσματα, έχω διαλέξει με αρκετή, ελάχιστη και καθόλου επιτυχία τη μουσική κάποιο βράδυ, κι όπως κι εσείς έχω πιεί (γι’ αυτό και ίσως οι αναμνήσεις να μην είναι πάντα ακριβείς), έχω χαζέψει την Αθήνα από ψηλά στην ταράτσα – success story, έχω δει πράγματα που με συγκλόνισαν και πράγματα με τα οποία βαρέθηκα. Α, κι έχω σταθεί δίπλα σε μια έξαλλη νεαρά που ουρλιάζει «παίξτε λίγο πανκ» σε μια συναυλία των Raining Pleasure.

Αλλά, αυτό που σίγουρα δε θυμάμαι –ούτε εγώ, ούτε κι εσείς – είναι να έχω βάλει το BIOS στην ίδια πρόταση με τη λέξη φαγητό. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ και γνωρίστε και τη μαγείρισσα! Tags: CITY BLOGGING| BIOS| ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ| ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ| Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ BIOS| ΣΑΡΟΝ ΜΠΡΕΝΕΡ| ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ
MORE FOR YOU