Το cafe που μοιάζει με καλοκαιρινό όνειρο

Η Γιώτα Παναγιώτου πήγε στο cafe στο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος δε θα ήταν το ίδιο αν το κανάλι δεν ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία του σχεδιασμού του. Κι αυτό διότι αυτή η συνεχής επιφάνεια θαλασσινού νερού -που αναπτύσσεται κατά μήκος της κύριας διαδρομής πρόσβασης των πεζών προς το κύριο κτιριακό συγκρότημα -εξασφαλίζει τη σύνδεση με τη θάλασσα όχι μόνο ως προς τη θέα, αλλά κυρίως ως φυσική παρουσία. Κι αυτό πρακτικά σημαίνει ότι περπατώντας μέσα σε αυτό το πάρκο, ξεφεύγει ο νους από τα στενά όρια της πόλης και παίρνει ανάσα για να ονειρευτεί.

 

Στην άκρη του καναλιού -ακριβώς αντίθετα από εκεί που βρίσκονται η Λυρική Σκηνή και η Εθνική Βιβλιοθήκη– με θέα το νερό, τον ορίζοντα που απλώνεται στο βάθος και τους ανθρώπους οι οποίοι χαίρονται το χώρο περπατώντας, τρέχοντας, παίζοντας ή απλά απολαμβάνοντας την ηρεμία, βρήκε το σπίτι του το Canal Café. Δείτε φωτογραφίες από το Canal Café και διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ

Tags: ΑΘΗΝΑ| ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ| ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ| CANAL CAFE| ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ




MORE FOR YOU