Μια σημαντική στιγμή για τη Μέριμνα

Μια τιμητική βράβευση για το επιστημονικό κοινωνικό της έργο.

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017 Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Με μία ιδιαίτερα σεμνή και συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ο Σύνδεσμος Για Τα Δικαιώματα Της Γυναίκας απένειμε στη ΜΕΡΙΜΝΑ το «Βραβείο Γυναικείας Κοινωνικής Προσφοράς Αλίκη Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου».

Η τιμητική αυτή βράβευση αφορά στο σύνολο του επιστημονικού και κοινωνικού έργου της ΜΕΡΙΜΝΑΣ, με το οποίο προασπίζεται το δικαίωμα των παιδιών και των οικογενειών τους για ποιότητα ζωής και υποστήριξης σε τραυματικές  απώλειες.

Το βραβείο παρέλαβε η κα Δανάη Παπαδάτου, Πρόεδρος της Μέριμνας και καθηγήτρια κλινικής ψυχολογίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η ΜΕΡΙΜΝΑ είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε το 1995 από εννέα έμπειρους επιστήμονες με κύριο σκοπό την φροντίδα παιδιών, εφήβων και των οικογενειών τους που αντιμετωπίζουν μια σοβαρή αρρώστια ή το θάνατο αγαπημένου τους προσώπου.

Συγκεκριμένα  το έργο της Μέριμνας εστιάζεται:

Στη Ψυχολογική στήριξη παιδιών και Εφήβων που πενθούν τον θάνατο αγαπημένου τους προσώπου.

Στη στήριξη σχολικών κοινοτήτων μετά από καταστροφικά ή και τραυματικά γεγονότα.

Στην Ιατρονοσηλευτική και ψυχοκοινωνική ανακουφιστική φροντίδα για σοβαρά άρρωστα παιδιά στο σπίτι και την οικογένειά τους.

Καθώς και σε επιμορφωτικά προγράμματα σε επαγγελματίες υγείας, ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς

Στο σημαντικό επιστημονικό έργο της ΜΕΡΙΜΝΑΣ, καθώς και στο γεγονός ότι είναι ο μοναδικός φορέας στην Ελλάδα που προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες, αναφέρθηκαν σε ομιλίες τους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η κα Ειρήνη Φερέτη, Πρόεδρος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας και ο Χρήστος Μπαρτσόκας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Πρόεδρος της Ένωσης  «Μαζί για το Παιδί».                                            

Συγκίνηση, στο κοινό που παρακολούθησε την εκδήλωση, προκάλεσαν οι ομιλίες:

Tης Προέδρου της ΜΕΡΙΜΝΑΣ κας Δανάης Παπαδάτου για τα 22 χρόνια κοινωνικής προσφοράς της ΜΕΡΙΜΝΑΣ στην Ελλάδα.

Της κας Αντιγόνης Λυμπέρη, Εκπαιδευτικού-Κοινωνιολόγου, ΓΕΛ Δραπετσώνας για την προσφορά και το έργο της ΜΕΡΙΜΝΑΣ στη Σχολική Κοινότητα.

Της κας Σπυριδούλας Τσαρουχά, Νοσηλεύτριας της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι, με θέμα «Πώς βελτιώνεται η ποιότητα ζωής του σοβαρά άρρωστου παιδιού».

Της κας Στέβης Σγούρου, Eθελόντριας Μέριμνας,  με θέμα «Όταν η ζωή αποκτά ποιότητα».

Της κας Ντόλλας Νομικού, Προέδρου του Σωματείου «Οι Φίλοι της Μέριμνας», για την ηθική και υλική υποστήριξη  του Σωματείου στο έργο της Μέριμνας.

Τέλος, χαιρετισμό  απηύθυνε και η κα Αλίκη Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου,  Επίτιμη Πρόεδρος του Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας.

http://www.merimna.org.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΠΑΙΔΙΑ| ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ| ΓΥΝΑΙΚΑ| ΒΡΑΒΕΥΣΗ| ΜΕΡΙΜΝΑ
MORE FOR YOU