15 δυναμικοί τρόποι να γιορτάσετε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τι πρεσβεύει η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και μερικοί τρόποι να την γιορτάσετε και να νιώσετε δυναμικές.

Αφροδίτη Σακκά
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017
Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

H 8η Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.  Αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός το οποίο γιορτάζει τα επιτεύγματα των γυναικών, από πολιτικά μέχρι κοινωνικά και πρεσβεύει την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων. Δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία ως προς το πότε ξεκίνησε. Οι ρίζες της φτάνουν στο 1908, όταν 15.000 γυναίκες παρέλασαν στη Νέα Υόρκη απαιτώντας το δικαίωμα της ψήφου, καλύτερους μισθούς και λιγότερες ώρες εργασίας. Έναν χρόνο αργότερα, η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας παρατηρήθηκε στη Νέα Υόρκη, στις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με δήλωση από το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Αμερικής.

Το 1910, μία γυναίκα ονόματι, Clara Zetkin –ηγέτης του ‘γυναικείου γραφείου’ του Σοσιαλοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας- έθεσε την ιδέα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Πρότεινε κάθε χώρα να γιορτάζει τις γυναίκες μία μέρα κάθε χρόνο, έτσι ώστε εκείνες να πιέζουν για τα αιτήματά τους.

Ένα συνέδριο με πάνω από 100 γυναίκες από 17 χώρες συμφώνησε σε αυτήν την πρόταση και έτσι καθιερώθηκε η συγκεκριμένη ημέρα. Το 1911 γιορτάστηκε για πρώτη φορά στην Αυστρία, τη Δανία, τη Γερμανία και την Ελβετία στις 19 Μαρτίου.

Το 1913, αποφασίστηκε να μεταφερθεί η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου και γιορτάζεται εκείνη την ημέρα από τότε.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να πούμε πως τα επιτεύγματα των γυναικών θα έπρεπε να γιορτάζονται κάθε μέρα. Μέχρι να έρθει εκείνη η μέρα που το παραπάνω θα θεωρείται αυτονόητο, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Παρακάτω, θα βρείτε μερικούς τρόπους για να νιώσετε πιο δυναμικές γυναίκες και να ενδυναμώσετε και τις γυναίκες γύρω σας.

1. Ευχαριστείστε​ μία γυναίκα στην ζωή σας που σας εμπνέει.

Γράψτε της ένα γράμμα. Στείλτε της ένα μήνυμα στο Facebook. Δώστε της ένα δώρο που να δείχνει πως την εκτιμάτε.

2. Κάντε ένα πλατωνικό κοπλιμέντο.

Κάθε φορά που παίρνουμε ένα εiλικρινές κοπλιμέντο από μία άλλη γυναίκα, που απλά θέλει να μας πει πόσο ωραία είναι τα μαλλιά μας, είναι μία ευπρόσδεκτη αλλαγή.

3. Διαβάστε για σημαντικές γυναίκες που άλλαξαν την ιστορία.

Μπορείς να βρεις την λίστα με τα βιβλία που κάθε γυναίκα θα πρέπει να διαβάσει στην ζωή της εδώ.

4. Δείτε ξανά τις ομιλίες από το Women's March.

5. Κάντε μία άσκηση που σας κάνει να νιώθετε δυνατές.

Είτε σας αρέσει η Zumba, είτε το box, μπορείτε να πάρετε τις φίλες σας και να περάσετε ένα απόγευμα που θα πάρετε φυσική και ψυχική ενδυνάμωση.

6. Αποκτήστε μία νέα ικανότητα.

Ξεκινήστε να μαθαίνετε μία καινούρια γλώσσα. Φτιάξτε ένα αγαπημένο σας φαγητό από ξένη κουζίνα. Οι επιλογές είναι αναρρύθμιτες.

7. Μοιραστείτε την ιστορία σας μέσω μιας δημιουργικής πλατφόρμας.

Οι ιστορίες των γυναικών πρέπει να ακούγονται. Γράψτε μία ιστορία για την αγαπημένη σας πλατφόρμα. Ξεκινήστε ένα blog. Λανσάρετε ένα κανάλι στο YouTube.

8. Βγάλτε τις αγαπημένες σας γυναίκες για φαγητό.

Τι καλύτερο από μια βραδιά με τις καλύτερές σας φίλες;

9. Να είστε καλές με το σώμα σας.

Αυτο θα πρέπει να συμβαίνει κάθε μέρα, αλλά αυτή η μέρα είναι μια καλή ευκαιρία για να το θυμίσουμε στους εαυτούς μας. Πιείτε πιο πολύ νερό. Τρώτε καλά. Κάντε ένα 15λεπτο διάλειμμα για να περπατήσετε έξω. Εσείς ξέρετε το σώμα σας καλύτερα από τον καθένα. Κάντε ό,τι χρειάζεται για να το κρατάτε χαρούμενο και υγιές.

10. Να είστε καλές με τον εαυτό σας.

Και εδώ ισχύει το παραπάνω, περί κάθε μέρας. Όταν ταΐζεις το σώμα σου με καλά πράγματα, να θυμάσαι πως πρέπει να ταίζεις και το μυαλό σου. Μπορείς να δοκιμάσεις τον διαλογισμό, για παράδειγμα.

11. Δείτε ένα ντοκιμαντέρ για μία γυναίκα που έγραψε ιστορία.

Ένα πολύ καλό ντοκιμαντέρ είναι αυτό για την Iris Apfel, ονόματι Iris. Θα σε εμπνεύσει, στο υποσχόμαστε.

12. Πηγαίνετε στη συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, που γίνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

13. Κάντε μία δωρεά σε κάποιο σύλλογο/οργάνωση που βοηθάει γυναίκες. 

14. Τιμήστε την ομορφιά σας.

Φορέστε make-up, μη φορέσετε make-up. Βαφτείτε όπως και όσο θέλετε εσείς και όταν κοιταχτείτε στον καθρέφτή να είσαστε υπερήφανες για την ομορφιά σας. Είναι μοναδική. 

15. Φορέστε κάτι κόκκινο. 

Υπάρχει λόγος. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
MORE FOR YOU