Πατέρας και κόρη αποκαλύπτουν μαζί πως είναι transgender

Μία φοβερά συγκινητική ιστορία.

Αφροδίτη Σακκά
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΑΚΚΑ Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017
Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Συνήθως το πιο δύσκολο κομμάτι του να αποκαλύπτει κανείς πως είναι transgender είναι η αντίδραση της οικογένειας. Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν κριτική ή οι οικογένειές τους τους αποκληρώνουν απλά επειδή εξέφρασαν την πραγματική τους ταυτότητά. Αλλά για τον Eric και Corey Maison, η οικογένεια ήταν πηγή υποστήριξης –αφού γονιός και παιδί βρισκόντουσαν στην ίδια κατάσταση.

Η Corey, ένα 15χρονο κορίτσι, που όταν γεννήθηκε ορίστηκε ως αρσενικό, αποκάλυψε την ταυτότητά της ως transgender πριν από τέσσερα χρόνια. Ο μπαμπάς της, Eric, που ορίστηκε ως θηλυκό στη γέννα, αποκάλυψε την transgender ταυτότητά του πριν από ένα χρόνο. Από τότε, ο ένας υποστηρίζει τον άλλο κατά τη διάρκεια της μετάβασής τους.

Η Corey δεν ήξερε αν η οικογένειά της θα το δεχόταν: “Ήθελα οι γονείς μου να είναι περήφανοι για το ποια είμαι, αλλά νόμιζα πως δεν θα τους άρεσα,” είπε στο 60 Minutes.

O Εric, επίσης φοβόταν, ακόμα κι αν ήξερε πως η κόρη του είναι transgender: “Φοβόμουν για το μέλλον.. για το πώς θα αντιδρούσαν η οικογένεια και τα παιδιά μου, για το πώς θα ήταν η υπόλοιπη ζωή μου.”

Ευτυχώς, ο άντρας του Eric έμεινε μαζί του.  “Είμαι ακόμα παντρεμένος με τον άνθρωπο που παντρεύτηκα.. Ερωτεύθηκα τον άνθρωπο. Ήταν όμορφος σαν γυναίκα, αλλά το ίδιο όμορφος και μέσα του.”

Οι transgender άνθρωποι  έχουν υψηλό κίνδυνο να αποκτήσουν θέματα ψυχικής υγείας, με το 40% σε μία πρόσφατη έρευνα του National Center for Transgender Equality να λέει πως έχουν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Ωστόσο, μία πρόσφατη μελέτη του American Academy of Child and Adolescent Psychiatry βρήκε πως αν αυτά τα άτομα μπορούν να κάνουν μετάβαση –και αν οι γονείς τους είναι υποστηρικτικοί- δεν έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για κατάθλιψη περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον.

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ| ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΑ ΑΤΟΜΑ| TRANSGENDER
MORE FOR YOU