Στα Μάταλα οι σπηλιές τραγουδάνε ακόμα…

Αναμνήσεις από τη δεκαετία του ’60.

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017

Ηταν το δεύτερο μισό των '60s όταν οι χίπις «κατέλαβαν» το άγνωστο ψαροχώρι που βρέχεται από το Λιβυκό πέλαγος, στη νότια Κρήτη. Και όπως συμβαίνει με όλες τις ιστορίες που μεταδίδονται στις επόμενες γενιές σαν παραμύθι, τροφοδοτείται η νοσταλγία και δημιουργείται η ανάγκη για «αναβίωση»

Είναι ώριμες οι συνθήκες για να γεννηθεί ένα νέο κίνημα «χίπις»; Πόλεμοι, αδικία, κοινωνικές ανισότητες υπάρχουν και σήμερα. Όσο για τον κυνικό και αντιπαθή Νίξον που κυνηγούσε στις σπηλιές των Ματάλων τους νεαρούς ανυπότακτους αμερικανούς του πολέμου στο Βιετνάμ, μισόν αιώνα πριν, σήμερα φαντάζει μέχρι και «καλοσυνάτος» σε σύγκριση με τον Ντόναλντ Τραμπ. Βέβαια δύσκολο είναι να βρεις και ελεύθερες παραλίες πια. Όμορφα, ειδυλλιακά, παραθαλάσσια μέρη έχουν σχεδόν όλα πουληθεί. Η εποχή πια είναι μάλλον για κυνικούς.

Με αυτές τις σκέψεις και αναζητώντας στις σπηλιές, τη θάλασσα και τις ταβέρνες που έμειναν από «τότε», τις σπίθες του παλιού μύθου, βρεθήκαμε στο ιστορικό πια μικρό ψαροχώρι του δήμου Φαιστού, στη νότια ακτή του νομού Ηρακλείου.

Είμαστε στο μέρος όπου νέοι από όλο τον κόσμο έψαξαν την «ουτοπία» και που μετά την συζήτηση και το τραγούδι με την κιθάρα, πετούσαν τα ρούχα και με βακχικές κραυγές έπεφταν  ευτυχείς  στη θάλασσα.

Διάβασε τη συνέχεια εδώ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέαTags: ΕΛΛΑΔΑ| ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 60| ΚΡΗΤΗ| ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΗΣΙ| HIPPIES| ΜΑΤΑΛΑ
MORE FOR YOU