Πώς βρέθηκαν θεραπείες του Ιπποκράτη στην Αγία Αικατερίνη του Σινά;

Eιδικοί επιστήμονες ανακάλυψαν σπάνιες συνταγές του «Πατέρα της Ιατρικής»

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Ήταν ήδη γνωστό ότι επρόκειτο για ένα εξαιρετικά σημαντικό χειρόγραφο. Η περγαμηνή, που βρέθηκε στην παλαιότερη βιβλιοθήκη του κόσμου, καλά διατηρημένη για περισσότερα από 1.200 χρόνια, χάρη στο ξερό και σταθερό κλίμα της ερήμου του Σινά, περιείχε το πρώτο γνωστό αντίγραφο των Ευαγγελίων στα αραβικά.

 

Παρατηρώντάς τη, ωστόσο, πιο προσεκτικά φαίνεται ότι υπάρχει και κάτι άλλο. Σε μια σελίδα, μόλις που διακρίνεται αχνά πίσω από τις γραμμές το σβησμένο σχέδιο ενός φυτού, ενώ σε άλλες σελίδες μπορεί κανείς να δει «φαντάσματα ελληνικών λέξεων», γράφουν οι Times.

Ειδικοί επιστήμονες, που ερευνούν τις περγαμηνές στην βιβλιοθήκη της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, χρησιμοποίησαν την τεχνολογία της πολυφασματικής απεικόνισης για να αποκαλύψουν τι κρυβόταν πίσω από το Ευαγγέλιο, το οποίο ήταν γραμμένο πάνω από κάποιο άλλο αρχαίο κείμενο και διαπίστωσαν ότι το λουλούδι προέρχονταν από μια όμορφη απεικόνιση φαρμακευτικών βοτάνων. Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ. Tags: ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ| #NOW| ΣΙΝΑ| ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ| ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ| ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
MORE FOR YOU